Planetariul Suceava organizează Festivalul de Astronomie "Nopţi de Perseide"

Planetariul Suceava organizează Festivalul de Astronomie "Nopţi de Perseide"
Planetariul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava şi Căminul Cultural "I.G.Sbiera" din Horodnic de Jos organizează în perioada 9-14 august, la Horodnic de Jos, Festivalul Naţional de Astronomie "Nopţi de Perseide", ediţia a V-a.

La festival participă 15 astronomi amatori, dar si elevi studenţi, profesori, ingineri şi alţi pasionaţi ai cerului înstelat. În program sunt prevăzute observaţii vizuale, fotografice şi radio asupra curentului de meteori Perseide vizibil în perioada 17 iulie-24 august care are maximul de activitate in noaptea de 12/13 august.

De asemenea, participanţii vor face observaţii şi asupra altor obiecte cereşti, planete,  stele, nebuloase, galaxii etc. O atenţie deosebită va fi acordataă observaţiilor solare ţinând cont de activitatea solară deosebit de intensă din ultima perioadă. In acest sens vor fi prezentate şi diferite tipuri de captatoare solare şi o centrală eoliană ca noi surse de energie. In cadrul festivalului vor fi prezentate o expoziţie de desene, grafică şi fotografii astronomice realizate de participanţi, o expoziţie de calendare astronomice, o expoziţie de meteoriţi şi o expoziţie de etnografie locală.

Participanţii la festival vor beneficia de o bibliotecă de astronomie, internet, cursuri de iniţiere în astronomie şi demonstraţii practice de construire prin autodotare a unor mici instrumente astronomice.

Festivalul "Nopţi de Perseide" se va încheia cu un seminar de astronomie în cadrul căruia fiecare participant va prezenta la alegere o temă astronomică şi va face propuneri de activităţi pentru ediţia viitoare. Rezultatele observaţiilor de meteori vor fi trimise la IMO (Organizatia Internaţională de Meteori)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Minore de 5 și 11 ani lovite pe trecerea de pietoni de un șofer beat! (Foto, Video)

astăzi, 21:46
314

Un accident rutier cu victime a avut loc, miercuri seară, în fața Stadionului Municipal din Botoșani.Potrivit polițiștilor, două minore de 5 și 11 ani au fost izbite pe trecerea de pi...

Ce riscați dacă folosiți e-Factura pentru operațiuni fictive!

astăzi, 20:20
45

 Aceeași pedeapsă este și pentru „folosirea de către contribuabil, cu rea-credinţă, a sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura, în vederea creării apa...

Sucevean prins la Botoșani transportând ilegal lemne!

astăzi, 19:13
40

Acțiunile pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor de natură penală sau contravențională la regimul silvic continuă în județul Botoșani.Marț...