Plan de urgență de la Guvern, pentru ca profesorii să primească diferențele salariale promise! Vezi când se dau banii!

Liderii celor două sindicate din învățământ din Botoșani, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean și cei ai Administrației Județene a Finanțelor Publice, au fost convocați, marți, la o videonconferință susținută de vicepremierul Liviu Dragnea și de  Ministrul Educației, Remus Pricopie, tema principală de discuție fiind plata tranșelor din hotărârile judecătorești către personalul din sistemul de învățământ.

Liviu Dragnea le-a comunicat prefecților termenele care trebuie respectate pentru plata acestor drepturi salariale, banii trebuind să ajungă la beneficiari până la data de 19 decembrie 2014.

"Vrem să ne asigurăm că autoritățile locale vor înțelege și vor fi sprijinite pentru a se putea face plățile în conformitate cu ordonanța de rectificare a bugetului de stat. Deja Ministerul Finanțelor Publice a comunicat către Administrațiile Județene ale Finanțelor Publice sumele alocate pe județe. URGENT: Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice și Administrațiile Județene să repartizeze pe unități administrativ-teritoriale sumele conform destinațiilor prevăzute în ordonanță cu sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene. Termenul este 10 decembrie", a precizat Liviu Dragnea.

De îndată ce vor primi comunicările de la Finanțe cu sumele repartizate, autoritățile locale de la nivel local vor trebui să rectifice bugetele.

"Unitățile administrativ-teritoriale vor rectifica bugetele locale sau județene cu sumele repartizate suplimentar și le vor depune la unitățile trezoreriei. Termenul este 15 decembrie 2014. Plata efectivă a sumelor către salariați să se realizeze până pe 19 decembrie 2014. Pentru asigurarea plafonului de cheltuieli de personal s-a semnat ordinul comun al Ministerului Finanțelor Publice și Ministerul Dezvoltării prin care se va stabili plafonul pe județe, iar Finanțele vor comunica tuturor administrațiilor teritoriale sumele respective astfel încât să se poată asigura plata la termen a acesto drepturi salariale", a spus Liviu Dragnea.

Acesta le-a transmis prefecților că se vor ocupa direct de coordonarea acestei acțiuni. Miercuri sau joi la Instituția Prefectului va fi organizață o ședință cu toți primarii din județ.

Cadrele didactice urmează a primi luna aceasta, pe lângă salariu, ultima tranşă ce trebuie achitată în contul hotărârilor judecătorești pe anul 2014, precum și tranșele pe 2015, plătite în avans.
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...