PILULA DE DUMINICA - Jocul optimistului

PILULA DE DUMINICA - Jocul optimistului
Fiecare dintre noi se angajeaza intr-un joc, fie al optimismului, fie al pesimistului. Jucand rolul pesimistului este mai usor dar, incet, incet vom vedea viata din ce in ce mai gri, la un moment dat chiar in negru. Poti sa alegi sa joci rolul pesimistului si vei avea cateva sanse de a-ti ruina semnificativ viitorul.

Acum depinde de fiecare ce-si doreste!

Nu este obligatoriu sa fim cu totii de acord. Putem, insa, toti sa constatam dezavantajele pe care le aduce cu sine o atitudine pesimista. O lista scurta a dezavantajelor imediate este urmatoarea:

Pesimistul:
- renunta mai usor;
- are energie mai putina;
- risca prea putin;
- este de prea multe ori trist;
- identifica mai greu oportunitatile din jur;
- are mai putini prieteni si este evitat adeseori;
- zambeste mai putin;
- nu cauta talentul din fiecare om;
- nu cauta nici talentul sau;
- nu are incredere in fortele proprii;
- este mai stresat.

Stiu ca fiecare dintre dumneavoastra, cand cititi aceste randuri, gasiti si argumente pentru care merita sa fii pesimist. Aveti dreptate, este mai usor sa fii pesimist. Va puteti complace in situatii aparent fara iesire, dati vina pe situatie, pe context, etc. Intr-adevar, e mai usor sa fii pesimist.

Sa fii optimist nu-i tocmai usor, pentru ca aveti datoria sa cautati solutii permanent, sa va pastrati umorul, sa credeti in puterile dumneavoastra, sa credeti si sa simtiti ca puteti primi si oferi mai mult.

Este mai greu sa fiti optimist, este insa mai placut. Simti ca traiesti, simti ca poti sa zbori, esti mai fericit. Te bucuri mai mult, te bucuri de ce ti se intampla.

Atunci cand dai o data cu un zar probabilitatea de a da 6 este de 16.66%, iar daca dai de trei ori probabilitatea de a da o data 6 este de 50%. Prin urmare, optimistul este orientat spre a arunca de trei ori cu zarul. Un pesimist, se gandeste ca probabilitatea este mica daca arunca o data cu zarul, deci nu ar mai avea nici un sens sa faca asta. In cel mai bun caz incearca o data.

Vreau sa simtiti ca merita sa fiti mai optimisti, pentru ca este important sa intelegeti ca veti castiga foarte multe lucruri.

Evenimentele mici, negative trebuie sa le priviti ca pe usoare obstacole care pot fi depasite. Trebuie insa sa vizualizati rezultatul, succesul si satisfactia ascunse la mijloc sau la final. Chiar si un esec poate fi privit ca o experienta de invatare. Optimismul te protejeaza si iti creste imunitatea, uneori chiar si cea fiziologica. Sunt studii care demonstreaza acest lucru. Cu siguranta insa va va creste imunitatea in fata evenimentelor negative.

Sunteti ceea ce ganditi! Aveti grija ce ganditi, pentru ca gandurile dumneavoastra pot deveni vorbe, iar vorbele devin fapte. S-au facut mii de experimente care demonstreaza ca modul in care ganditi va influenteaza viata. Optimismul este asemenea unui magnet care atrage lucrurile bune in viata dumneavoastra. Nu de putine ori observam ca oamenii optimisti au mai mult succes. De ce oare? Stim inca putine lucruri despre cum functioneaza creierul, cunoastem insa mai mult efectele pentru ca ne este mai usor sa le observam.

Va propun sa incercati o vreme sa jucati rolul optimistului. Veti vedea rapid rezultate. Viata personala si profesionala vi se pot schimba radical. Pentru inceput, puteti face cateva lucruri simple cum ar fi:
- ori de cate ori intalniti un obstacol, zambiti si actionati;
- incercati, ori de cate ori aveti o problema, sa gasiti un lucru bun in mijlocul acelui rau;
- jucati-va cu imaginatia dumneavoastra. Imaginati-va ca sunteti o fire optimista. Imaginati-va pe dumneavoastra o persoana optimista careia i se intampla lucruri minunate.

Henry Ford spunea: Daca tu crezi ca nu poti, ai dreptate; daca tu crezi ca poti, din nou, ai dreptate. Puteti sa aveti incredere in dumneavoastra? Puteti sa credeti ca vi se pot intampla lucruri bune? Acesta este cel mai frumos cadou pe care vi-l puteti face. Sa jucati o vreme jocul optimistului. Renuntati la vaicareli si actionati! Bucurati-va de viata si experimentati un comportament optimist! Merita din plin!

Sper ca acest mic articol a reusit sa va puna putin pe ganduri. Sper sa simtiti ca se poate mai mult, sper sa simtiti ca merita incercat. Optimismul va va aduce in viata zambet, fericire si bucurii, nu va costa nimic sa incercati.

Zambiti, urmeaza o noua zi plina de experiente de invatare si de lucruri bune!

Marian Rujoiu
Trainer Extreme Training, The way to excellence
www.traininguri.ro
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
284

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
428

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
565

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...