Piețarii, supărați foc pe deciziile Guvernului de a le închide afacerile. Fructele și legumele vor ajunge la gunoi

Piețarii, supărați foc pe deciziile Guvernului de a le închide afacerile. Fructele și legumele vor ajunge la gunoi

Reprezentanții Asociației Administratorilor de Piețe din România (AAPR) solicită ca în Hotărârea de Guvern ce urmează a fi adoptată să fie revizuit art. 7 din Hotărârea CNSU nr. 52 din 05.11.2020, întrucât Asociația consideră că este important ca toate piețele agroalimentare permanente din țară să rămână deschise.

Potrivit unui comunicat al AAPR, de la începutul pandemiei administratorii de piețe au avut ca prioritate respectarea și adoptarea tuturor măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Considerăm că nu este normal să generalizăm, nu este corect să se dispună închiderea piețelor agroalimentare doar pentru că s-a considerat că administratorii Pieței Obor din București nu au urmărit respectarea măsurilor”, spun reprezentanții Asociației Administratorilor de Piețe din România.

În situația în care piețele agroalimentare se vor închide producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce. În piețele agroalimentare își desfășoară activitatea un număr mare de producători agricoli și comercianți, atât la mese cât și în spațiile comerciale din jurul sau din incinta piețelor, activitățile comerciale desfășurate constituind o verigă importantă în economia țării.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
779

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
301

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...