Petre Roman, declarație surprinzătoare despre tatăl său

Fostul premier al României, Petre Roman, face mărturisiri surprinzătoare cu privire la tatăl său. Acesta spune că a aflat adevăratul nume al tatălui său, Ernst Neuländer, abia după Revoluţie. Cel care i-ar fi destăinuit informaţia că "Valter Roman" este un nume inventat ar fi fost chiar Corneliu Vadim Tudor.

"A ieşit ticălosul ăsta de Vadim Tudor şi mi-a spus: «Domnule, pe tine nu te cheamă Roman, ci Neuländer». «Eşti nebun?»". Aşa ar fi descoperit Petre Roman unul dintre cele mai comentate fragmente din istoria sa personală. "Am aflat după Revoluţie că pe tata nu-l chema Valter Roman", explică fostul premier. Părinţii i-ar fi spus micului Petre că numele tatălui este, de fapt, un omagiu adus de către bunici eroului Valter Mărăcineanu.

Relaţiile de prietenie dintre Valter Roman şi nomenclatura comunistă mai ascund un frumos amănunt: naş de botez al viitorului premier a fost Petru Groza. Se spune că Groza ar fi acceptat să-i dea binecuvântarea sa numai dacă Petre va fi botezat creştin-ortodox. "Nu ştiu de ce a vrut să fiu «Petre», şi nu «Petru». El stătea pe Aleea Alexandru, numărul 1, iar noi stăteam la numărul 9. Ţin minte că eram mic şi mergeam în vizită la el", povesteşte Petre Roman, conform click, citat de AMPress.

În România, Valter Roman a fost cel mai tânăr general, la doar 35 de ani. Din anii ’50, a ocupat funcţii secundare, dar importante în aparatul de stat.  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...