Petre Marinescu și-a lansat cartea având alături "vechea gardă" a CS Botoșani

Petre Marinescu și-a lansat cartea având alături "vechea gardă" a CS Botoșani
Petre Marinescu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni ai fotbalului botoșănean din anii ’80 și care a antrenat pentru CS Botoșani în perioada 1986-1987 a revenit la Botoșani pentru a-și lansa prima carte Driblinguri pe gazonul amintirilor.

La lansarea cărții prezent a fos și fostul său antrenor secund Alin Cazciuc, dar și foști elevi, de organizarea evenimentului ocupându-se Cornel Șfaițer, președintele FC Botoșani.

Petre Marinescu şi-a amintit de perioada petrecută la Botoşani.

Am avut şansa să cunosc mari fotbalişti. Începând cu Tudorel Stoica, pe care l-am crescut la Galaţi. Lăcătuş care a crescut pe lângă noi la Braşov. Narcis Coman, Gigi Tătaru şi inegalabilul Dobrin. Această carte este plină cu perle fotbalistice. Nu este doar de informare. A fost viaţa generaţiei mele ca sportiv, a spus Petre Marinescu.



Marinescu a plecat pe uşa din spate de la Botoşani. Venea după o mare glorie la Târgovişte unde în 13 meciuri a dat 19 goluri. Cu Dobrin coleg. Apoi s-a accidentat. Eu am fost supravegheat de securitate să nu mă întâlnesc cu Marinescu. La ultimul meci, cu Iaşi, eram la Stejaru în cantonament. Ne-a chemat la Rapsodia pe mine şi pe Marinescu. Am stat patru ore şi am aşteptat. După patru ore ne-au chemat şi ne-au spus: Vrem să vă spunem scorul de mâine: 0-0. După care ne-au dat afară. Am mers înapoi la Stejaru dar băieţii deja dormeau. A doua zi nu le-am mai spus nimic jucătorilor. Au intrat în teren şi s-a terminat 0-0. L-au chemat pe Marinescu la partid şi i-au spus: îţi iei bagajul şi pleci de aici, a spus Alin Cazaciuc.

În scurta perioadă cât a fost la Botoşani, Petre Marinescu le-a salvat carierele la doi dinte cei mai buni jucători din istoria fotbalului local. Datorită lui, Ion Bordeanu şi Vasile Epure au revenit pe gazon deşi erau pe lista neagră a partidului.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Muzeograf din Botoșani, la protestul de la București: ”E destul! Totuși, eu când?”

astăzi, 14:57
11

Ce i-a supărat o dată în plus a fost o ordonanță de urgență emisă în ultimele zile ale lui 2023, care mărea salariile din educație, pe fondul inflației sporite și în urma ...

Încep operațiunile de dezinsecții în municipiul Botoșani. Recomandări pentru cetățeni!

astăzi, 14:28
58

În perioada 22 – 23 mai 2024, în intervalul orar 22.00 – 05.00, se va desfășura operațiunea de dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor, căpușelor și a...

(A) Banca Transilvania, Sucursala Botoșani angajează!

astăzi, 14:24
224

Specialist Servicii Clienți, perioadă determinată 12 luni – Sucursala Botoșani Povestea ta începe aici!Când alegi mai mult decât banking, primești mai mult de...