Petiție semnată de dascălii botoșăneni, pentru salarii

Petiție semnată de dascălii botoșăneni, pentru salarii
O petiție online, lansată de mai multe cadre didactice din țară, a fost deja semnată și de o parte dintre dascălii botoșăneni. Prin această petiție profesorii își doresc să nu mai fie disciminați în comparație cu alți angajați din sistemul bugetar.

Iuliana Nacu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani, a precizat că una dintre doleanțele celor din sistemul de învățământ este ca salariul maxim să fie stabilit la tranșa de vechime de 25 de ani.

“Am văzut că sunt colegi de ai noștri care semnează o petiție prin care se solicită ca salariul maxim să fie la tranșa de vechime de 25 de ani. Este bine că se semnează această petiție, dar proiectul de lege care este finalizat de la sfârșitul lui august-începutul lui septembrie și care a fost discutat în întâlnirea cu ministrul de finanțe, muncii, educației a scos în evidență faptul că exact același lucru s-a urmărit la crearea acestei legi de salarizare, creșterea maximă să fie în jurul tranșei de vechime 20-25 de ani și după aceea să fie o creștere minimă. Un debutant va începe undeva de la 20 și ceva de milioane de lei, salariu brut", a declarat Iuliana Nacu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
270

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
319

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
254

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...