Petiție pentru reintroducerea trenului de noapte pe ruta Botoșani – București și retur

Petiție pentru reintroducerea trenului de noapte pe ruta Botoșani – București și retur

În mediul on-line a fost lansată o petiție pentru reintroducerea trenului de noapte pe ruta Botoșani – București și retur, direct, de către coordonatoarea redacției Buzz, din Botoșani.

Ioana Mafteev, coordonatoarea redacției Buzz, din Botoșani, a lansat în social media o petiție, pentru a se reintroduce trenul de noapte Botoșani – București și retur, în așa fel încât să vină în sprijinul atât al studenților, cât și al cetățenilor care nu dețin autoturism propriu pentru transport.

„Consider foarte util trenul de noapte Botosani-Bucuresti și retur din multe motive expuse și în petiția pe care am decis s-o lansez online în nume personal. Cine nu are mașină întelege. O lansez și pentru că aud tot mai multe voci, mai ales din partea studenților, elevilor, care regretă scoaterea acestui tren direct. Este total aiurea, având în vedere și distanta care ne leagă de București, precum și șoselele proaste pe care le avem, sa nu existe acest tren. Cum să ajungi la ora 4 dimineața în Verești din capitală și să aștepți aproape trei ore trenul Timișoara-Botoșani?? Personal, și din punct de vedere al costului unui bilet pe aceasta rută mi se pare eficientă reintroducerea trenului de noapte”, a precizat Ioana Mafteev.

Semnează și tu petiția pentru reintroducerea trenului de noapte, direct, Botosani - Bucuresti și retur din următoarele motive:

1. Elevii și studenții beneficiază de gratuitate, respectiv reducere la transportul cu trenul.

2. Transport mai sigur pe căile ferate decât pe șoselele actuale ale României.

3. Prețul întreg al unui bilet pentru ruta Botoșani - București, cu trenul, este mult mai convenabil decât la autocar.

4. Este înfiorător pentru călători să aștepte aproape trei ore în gara Verești, în toiul nopții, trenul Timișoara - Botoșani. Și, de asemenea, un efort uriaș și griji mari pentru părinții elevilor și studenților de a veni in timpul nopții după copii.

5. Trenul de noapte Botoșani - București și retur este necesar având în vedere distanța între cele două localități. Păstrarea trenului pe ruta menționată doar în timpul zilei creează pierdere de timp și ineficiența în activitatea călătorului.

AICI poate fi accesată petiția inițiată de Ioana Mafteev. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

astăzi, 13:50
23

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
598

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
599

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...