Petiție pentru reintroducerea trenului de noapte pe ruta Botoșani – București și retur

Petiție pentru reintroducerea trenului de noapte pe ruta Botoșani – București și retur

În mediul on-line a fost lansată o petiție pentru reintroducerea trenului de noapte pe ruta Botoșani – București și retur, direct, de către coordonatoarea redacției Buzz, din Botoșani.

Ioana Mafteev, coordonatoarea redacției Buzz, din Botoșani, a lansat în social media o petiție, pentru a se reintroduce trenul de noapte Botoșani – București și retur, în așa fel încât să vină în sprijinul atât al studenților, cât și al cetățenilor care nu dețin autoturism propriu pentru transport.

„Consider foarte util trenul de noapte Botosani-Bucuresti și retur din multe motive expuse și în petiția pe care am decis s-o lansez online în nume personal. Cine nu are mașină întelege. O lansez și pentru că aud tot mai multe voci, mai ales din partea studenților, elevilor, care regretă scoaterea acestui tren direct. Este total aiurea, având în vedere și distanta care ne leagă de București, precum și șoselele proaste pe care le avem, sa nu existe acest tren. Cum să ajungi la ora 4 dimineața în Verești din capitală și să aștepți aproape trei ore trenul Timișoara-Botoșani?? Personal, și din punct de vedere al costului unui bilet pe aceasta rută mi se pare eficientă reintroducerea trenului de noapte”, a precizat Ioana Mafteev.

Semnează și tu petiția pentru reintroducerea trenului de noapte, direct, Botosani - Bucuresti și retur din următoarele motive:

1. Elevii și studenții beneficiază de gratuitate, respectiv reducere la transportul cu trenul.

2. Transport mai sigur pe căile ferate decât pe șoselele actuale ale României.

3. Prețul întreg al unui bilet pentru ruta Botoșani - București, cu trenul, este mult mai convenabil decât la autocar.

4. Este înfiorător pentru călători să aștepte aproape trei ore în gara Verești, în toiul nopții, trenul Timișoara - Botoșani. Și, de asemenea, un efort uriaș și griji mari pentru părinții elevilor și studenților de a veni in timpul nopții după copii.

5. Trenul de noapte Botoșani - București și retur este necesar având în vedere distanța între cele două localități. Păstrarea trenului pe ruta menționată doar în timpul zilei creează pierdere de timp și ineficiența în activitatea călătorului.

AICI poate fi accesată petiția inițiată de Ioana Mafteev. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Elicopter solicitat la Botoșani, pentru a transfera la Iași un pacient în stare gravă

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
442

Aeronava SMURD a fost solicitată, sâmbătă după-amiază, să aterizeze la Botoșani, pentru a prelua un pacient în stare gravă.Este vorba despre un bărbat, în vârstă ...

Permise și certificate de înmatriculare reținute de polițiști, în urma unei razii

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
185

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au ca principală cauză generatoare nere...

Mai mulți artiști își vor expune lucrările într-o expoziție la Botoșani, intitulată „Metamorfozele abstractului”

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
107

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, vă invită să vizitați, în perioada 26 noiembrie 2022 – 6 ianuarie 2023, în spațiul Galeriilor de Artă...