Peste cinci mii de carduri- duplicat, eliberate de Casa de Asigurări de Sănătate

Peste cinci mii de carduri- duplicat, eliberate de Casa de Asigurări de Sănătate
Peste cinci mii de botoşăneni au fost nevoiţi să ceară de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate eliberarea unui alt card de sănătate, în baza căruia să se poată prezenta la medic sau la farmacie.

Şi asta pentru că ori şi-au pierdut cardul primit, ori s-a deteriorat în aşa fel încât a devenit inutilizabil ori au fost defecte de la bun început. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, 5.309 adeverinţe de asigurat au fost eliberate de instituţie, 4.333 de botoşăneni solicitând ulterior şi un card- duplicat pe motiv de pierdere.

Alţi 756 de botoşăneni au refuzat însă să-şi primească plicurile cu carduri, din motive religioase sau de conştiinţă, astfel că îşi dovedesc calitatea de asigurat pe baza adeverinţei pe care o solicită la câteva luni de la CJAS.

Preşedintele- director al CJAS, Costel Lupaşcu, spune că iniţial, potrivit recensământului făcut în octombrie 2013, judeţul Botoşani a primit 252.000 de carduri de asigurări de sănătate. "Acum, însă, numărul lor a ajuns la 264.000 de carduri, cifra fiind variabilă datorită intrărilor în rândul asiguraţilor, a ieşirilor în mod natural. De la Poştă am avut un retur de 15.600 de carduri, care au fost şi încă sunt distribuite la biroul nostru de la CJAS. Pe lângă acestea, însă, am primit şi 1.400 de carduri de la Casa OPSNAJ, jumătate dintre ele fiind deja distribuite", susţine Costel Lupaşcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
393

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
539

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
652

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...