Peste 9.000 de vaccinari cu Cantgrip la Botosani, din cele 17.000 de doze primite de la Ministerul Sanatatii!

Peste 9.000 de vaccinari cu Cantgrip la Botosani, din cele 17.000 de doze primite de la Ministerul Sanatatii!

 Ecaterina Chihaia  

Conform datelor furnizate de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Botosani, la sfarsitul anului trecut au fost administrate 2.130 de doze Cantgrip, ajungandu-se la peste 9.000 de doze administrate in judetul Botosani.

"In ceea ce priveste vaccinarea cu Cantgrip, avem inca 2.130 de doze facute la sfarsitul anului. Mergem bine in comparatie cu alte judete, am vorbit cu colegi din alte judete si noi avem 70-75% doze administrate din cate am primit, alte judete au aproximativ 50% doze administrate din cate au primit. Probabil ca  o continuare a recomandarilor privind vaccinarea si cu mediatizarea din presa, de pe 21 decembrie, primesc aproximativ 20 telefoane pe zi, fiind un gen de consiliere provaccinare", a precizat Ecaterina Chihaia, epidemiolog sef din cadrul DSP Botosani.

Numarul vaccinarilor a crescut la finalul anului 2009, in conditiile in care, potrivit Ecaterinei Chihaia, a fost perioada sarbatorilor de iarna, in care s-au reunit familiile si s-a luat exemplul celui care a facut vaccinul Cantgrip.

"Au fost sarbatorile, s-au reunit familiile, au venit si din alte zone, cei de aici au fost exemplu pentru ceilalti sa se vaccineze si invers cei care au venit aici erau vaccinati si s-au vaccinat si botosanenii. Copii studenti in Iasi, a 100 de familii din Botosani, au insistat la parintii lor sa se vaccineze pentru ca este bine", a spus epidemiologul sef al DSP.

In perioada urmatoare va incepe si vaccinarea copiilor sub 16 ani, atunci cand vor fi si campanii de informare, educare si promovare a vaccinarii.

"Cred ca vom avea un real succes cu copii mici, mai ales ca in prezent este internat in sectia de Boli Infectioase un copil de trei ani cu virusul AH1N1", a conchis Ecaterina Chihaia.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
222

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
205

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
299

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...