Peste 6000 de misiuni ale jandarmilor in anul 2010

Peste 6000 de misiuni ale jandarmilor in anul 2010
Jandarmii botosaneni au executat, pe parcursul anului 2010, peste 6000 de misiuni specifice de ordine publica, in 52 de localitati, cu 135 mai mult fata de anul trecut.

Cele mai complexe misiuni de asigurare a ordinii publice au fost cele de asigurare a ordinii pe timpul desfasurarii meciurilor de fotbal disputate pe Stadionul Municipal Botosani, asigurarea ordinii pe durata manifestarilor de proteste ale sindicatelor, precum si asigurarea masurilor de ordine publica in timpul Turului Ciclist al Romaniei. Potrivit statisticii intocmite de IJJ Botosani, numarul protestelor organizate pe plan local a crescut cu 12% comparativ cu anul 2009.

In ceea ce priveste interventiile in situatii de urgenta civila ce s-au produs in zona de competenta a IJJ Botosani, in cursul anului 2010 inspectoratul a participat la actiuni de interventie in sprijinul populatiei ca urmare a inundatiilor din luna iunie a acestui an.

"Cand au fost inundatiile, am fost surprins sa vad la datorie si jandarmi care erau, in acea perioada, in concediu de odihna", a precizat Constantin Morosanu, seful Inspectoratului de Jasndarmi Botosani.

Astfel, in perioada inundatiilor au fost angrenati in misiuni 1.174 de jandarmi. Dintre misiunile desfasurate de jandarmii botosaneni in timpul inundatiilor amintim salvarea a 2 persoane din localitatea Hiliseu-Horia, a 47 de personae din Dorohoi, evacuarea a 62 de familii din mai multe localitati inundate, precum si demolarea a 98 de cladiri cu risc de prabusire.

Inspectoratul Judetean de Jandarmi Botosani a participat cu suma de 5.000 de lei in vederea ajutarii familiilor afectate de inundatii. De asemenea, inspectoratul a asigurat asistenta psihologica unui numar de 186 de familii sinistrate si persoanelor care si-au pierdut membri din familie  in urma inundatiilor.
In ceea ce priveste directiile de actiune pentru anul 2011, IJJ Botosani si-a propus cresterea aportului efectivelor unitatii la asigurarea sigurantei cetatenilor, prin executarea misiunilor de mentinere a ordinii publice, dar si intensificarea pregatirii personalului in domeniul Schengen.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
57

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
815

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
244

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...