Peste 4.000 pachete de ţigări confiscate într-o singură zi!

Peste 4.000 pachete de ţigări confiscate într-o singură zi!
Traficul cu ţigări ia amploare în Botoşani, contrabanda făcându-se atât cu autoturismele personale, cât şi cu mijloacele de transport în comun!

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 06.50, în baza unor date obţinute, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani şi Serviciul de Investigare a Fraudelor au indentificat în trafic, pe Calea Naţională din municipiul Botoşani un autoturism marca Saab, condus de botoşăneanul B. Remus, de 26 de ani.

La controlul autoturismului, pe bancheta din spate, au fost identificaţi 4 saci în care se afla cantitatea de 1.800 pachete de ţigări cu timbru de marcaj Republica Moldova pentru care conducătorul auto nu deţinea documente legale de provenienţă.

Faţă de B. Remus s-a dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în cuantum de 1.000 lei, iar întreaga cantitate de ţigări identificată a fost confiscată.
 
Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 12.30, în cadrul unei acţiuni desfăşurate în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani şi Inspectoratul Judeţean al Poliţiei dre Frontieră Botoşani, poliţiştii botoşăneni au identificat în trafic, pe raza localităţii Ştefăneşti, un autocar înmatriculat în judeţul Botoşani, în care se aflau 24 de cetăţeni moldoveni, 20 dintre aceştia fiind femei.

Cu ocazia controlului efectuat, a fost identificată, disimulată în bagaje şi pe corpul persoanelor, cantitatea totală de 2.233 pachete de ţigări, de diferite mărci, care aveau aplicate timbre de provenienţă Republica Moldova.

Verificările efectuate au stabilit faptul că ţigările identificate aparţineau unui număr de 7 cetăţeni moldoveni, ceilalţi conaţionali ai acestora fiind solicitaţi de către aceştia să-i ajute la introducerea ilegală în ţară a ţigaretelor.

Faţă de cei 7 cetăţeni moldoveni s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale, iar întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată.

 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
14

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
46

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
31

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...