Peste 4.000 de absolventi de gimnaziu, din judetul Botosani, intra in focul evaluarii!

Peste 4.000 de absolventi de gimnaziu, din judetul Botosani, intra in focul evaluarii!
Absolventii de clasa a VIII-a vor sustine luni prima proba din cadrul evaluarii nationale, proba scrisa la limba si literatura romana.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean, din cei 4.661 de absolventi de gimnaziu, s-au inscris la evaluarea nationala 4.203 dintre acestia.

O parte dintre cei care nu vor sustine evaluarea nationala pleaca in straintate, iar o parte au de dat corigente, acestia urmand sa sustina evaluarea nationala in cea de-a doua etapa a admiterii.

Fiecare sala de examen va fi dotata cu camere de supraveghere video.

Evaluarea nationala la clasa a VIII-a va continua, marti, 26 iunie, cu proba la limba si literature materna, iar miercuri, 27 iunie, cu proba la matematica.

Afisarea primelor rezultate este programata pentru vineri, 29 iunie, pana la ora 14.00. In aceeasi zi, in intervalul 14.00-18.00, pot fi depuse contestatii, care vor fi solutionate pe 30 iunie si 1 iulie.

Afisarea rezultatelor finale va avea loc in data de 2 iulie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie pe șosea: Trei tineri motocicliști au murit, una dintre victime este din Botoșani! (Foto, Video)

astăzi, 07:20
973

Un accident grav a avut loc duminică după-amiază, la granița dintre județele Vaslui și Iași, pe raza comunei Codăești. Incidentul s-a produs între două motociclete și un autoturism....

Calendar ortodox: O cinstim astăzi pe Sfânta Lidia

astăzi, 06:55
48

Sfântă Lidia din Filipi este cinstită pe 20 mai. Este cunoscută drept prima creștină din Europa. Din Faptele Apostolilor (capitolul al 16-lea) aflăm că, după ce Pavel predică mai multor...

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
859

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...