Peste 400 de persoane cercetate pentru fapte de coruptie la Botosani, 100 chiar din cadrul MAI!

Peste 400 de persoane cercetate pentru fapte de coruptie la Botosani, 100 chiar din cadrul MAI!
Potrivit comisarului-sef al Directiei Generale Anticoruptie, prezent joi la Botosani, la nivelul judetului, peste 400 de persoane au fost cercetate pentru fapte de coruptie, printre acestea numarandu-se si angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor.

"Noi ne facem datoria in ceea ce priveste partea de coruptie, dar bineinteles ca avem nevoie de sprijinul tuturor ca sa ne aduca la cunostinta situatii in care cunosc politisti implicati in fapte de coruptie. La nivelul judetului Botosani au fost peste 400 de persoane cercetate, din care peste 100 personal MAI. Este adevarat si ca la nivelul Politiei Rutiere, la nivelul judeteului Botosani, au fost in jur de 12 cazuri in care politisti de-ai nostri au fost cercetati pentru fapte de coruptie", a declarat comisarul-sef Gabriel Constantin.

Constantin recunoaste ca politistii rutieri se claseaza printre functionarii cei mai vulnerabili la fapte de coruptie.

"Riscurile si oportunitatile la coruptie si comportamente nonetice sunt prezente in orice instututie a statului, insa datorita atributiilor si misiunilor specifice ale noastre, trebuie acordata o atentie deosebita, din punctul meu de vedere, pentru ca integritatea si onoarea reprezinta unele din calitatile principale ale functionarilor MAI. Personalul Politiei Rutiere, dar si cei de la ordine publica, isi desfasoara activitatea direct in strada, in relatia directa cu cetateanul, avand ca atributii principale constatarea de contraventii, aplicarea de sanctiuni. Din punctul meu de vedere, personalul acestei structuri se situeaza printre personalul mai vulnerabil la faptele de coruptie si scopul activitatii noatre este acela de a determina personalul la un comportament integru", a spus Gabriel Constantin, comisarul-sef al DGA.

In scopul cresterii gradului de informare a politistilor si prevenirii implicarii acestora in fapte de coruptie au fost organizate, miercuri, la Botosani, activităţile de îndrumare şi instruire cu participarea poliţiştilor Serviciului Poliţie Rutieră – I.P.J. Botoşani, fiind vizate inclusiv cunoştinţele profesionale teoretice şi practice ale poliţiştilor cu atribuţii pe linie rutieră, care îşi desfăşoară activitatea la posturile comunale de poliţie sau în structurile de ordine publică de la subunităţi.

Prezent la Botosani a fost si comisarul-sef Marin Motoc, director adjunct in cadrul Directiei Politiei Rutiere, din cadrul IGPR.

La Botosani vor fi desfăşurate activităţi de îndrumare şi instruire a poliţiştilor cu atribuţii pe linie rutieră, urmărindu-se prelucrarea unor dispoziţii emise de IGPR – Direcţia Rutieră, precum şi modul în care poliţiştii cunosc şi respectă metodologiile şi procedurile de lucru.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
252

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
312

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
703

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...