Peste 3.300 de elevi botosaneni au trecut astazi prin emotiile primei probe scrise la bacalaureat!

Peste 3.300 de elevi botosaneni au trecut astazi prin emotiile primei probe scrise la bacalaureat!
Potrivit declaratiilor furnizate de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, proba de bacalaureat de astazi, la limba si literatura romana, a decurs fara niciun fel de probleme. In cele zece centre de examen au fost inscrisi pentru acesta proba 3.429 de elevi, dintre care s-au prezentat 3.378 de elevi, 46 fiind absenti si 5 elevi cu proba echivalata, fiind vorba despre Adelina Fulga, absolventa a Colegiului National "Grigore Ghica" Dorohoi, care a obtinut premiul II la Olimpiada internationala de limba romana, precum si alti patru candidati care au sustinut aceasta proba in promotiile anterioare.

"Absentii nu sunt numai de azi, majoritatea au lipsit si la probele de competente digitale si lingvistice, ei insa figureaza ca inscrisi pana la sfarsitul examenului. Nu a fost niciun elev eliminat, probabil s-au invatat minte de anul trecut cu fituicile. Din fericire, nu am avut nici solicitari pentru probleme medicale", a declarat Horia Negrescu, inspector scolar adjunct al ISJ Botosani.

In centrele de examen a fost prezent si un reprezentant al Ministerului Educatiei, fiind vorba despre Oana Ciuchi, consilier de la Directia Generala Managementul Resurselor Umane si Retea Scolara, urmand  ca in aceasta dupa-amiaza sa ajunga si in cele trei centre de evaluare, continuand monitorizarea desfasurarii examenului de bacalaureat pe toata perioada la Botosani.

A doua proba scrisa a examenulu de bacalaureat  se va sustine miercuri si va fi  la matematica sau istorie, in functie de filiera si profil, dupa cum urmeaza:
- Matematica – pentru profilul real din filiera teoretica, pentru filiera tehnologica sau, dupa caz, pentru filiera vocationala;
- Istorie – pentru profilul umanist din filiera teoretica sau, dupa caz, pentru filiera vocationala

A treia proba scrisa  va fi joi, elevul putand opta in conformitate cu filiera, profilul si specializarea urmata, pentru una dintre disciplinele cuprinse in urmatoarele doua grupe de discipline:
- Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica, pentru profilul real din filiera teoretica, pentru filiera tehnologica, sau, dupa caz, pentru filiera vocationala;
- Geografie, Filosofie, Logica, argumentare si comunicare, Economie, Psihologie si, dupa caz, Sociologie, pentru profilul umanist din filiera teoretica sau, dupa caz, pentru filiera vocationala.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
5

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
134

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...