Peste 300 de persoane sanctionate in perioada sarbatorilor de Rusalii!

În perioada 21.05 – 24.05.2010, efective sporite ale Poliţiei municipiului Botoşani au fost angrenate în activităţi multiple, destinate asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică şi apărării patrimoniului public şi privat.

În organizarea activităţilor specifice s-a avut în vedere situaţia operativă de pe raza municipiului Botoşani, riscurile generate de organizarea în municipiu a meciului de fotbal FC Botoşani – Delta Tulcea, cele generate de manifestările tradiţionale ocazionate de sărbătoarea Sf. Împăraţi Constantin şi Elena (cu hram la 9 Biserici din comunele limitrofe municipiului ) şi nu în ultimul rând de cele generate de obişnuinţa concetăţenilor noştri de a petrece în zonele de agrement de la marginea oraşului.

Pe lângă măsurile obişnuite (respectiv utilizarea optimă a dispozitivului de siguranţă publică constituit în sistem integrat din lucrători de poliţie, jandarmi şi poliţişti comunitari), s-au realizat activităţi de blocare şi verificare complexă a unor cartiere din municipiu.
  
În paralel, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier, au fost asigurate măsuri specifice pentru combaterea încălcărilor la regimul siguranţei rutiere în municipiul Botoşani dar şi pe drumurile judeţene din imediata apropiere.

În această perioadă poliţiştii au intervenit pentru aplanarea a 21 stări conflictuale, au fost legitimate 523 persoane, 312 dintre acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi în cuantum total de 56.830 lei.

Totodată, au fost constatate în flagrant un număr de 13 infracţiuni (respectiv opt la regimul circulaţiei rutiere privind conducerea unor autovehicule pe drumurile publice fără permis sau având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală, trei furturi şi două distrugeri ale unor bunuri proprietate privată).

În cele patru zile au fost de asemenea confiscate 4.809 pachete de ţigări cu timbre de marcaj Republica Moldova şi Ucraina, şi cantitatea de 508 litri băuturi alcoolice, mărfuri deţinute sau transportate de persoane care nu deţineau pentru acestea documente legale de provenienţă.

În acest context situaţia operativă referitoare la infracţionalitatea stradală şi cea referitoare la infracţionalitatea prin violenţă a fost sub control, obiectivele activităţii fiind îndeplinite.

BIROUL DE PRESĂ AL I.P.J. BOTOŞANI


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
49

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
60

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
1001

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...