Peste 270 persoane evacuate din calea apelor noaptea trecută!

Peste 270 persoane evacuate din calea apelor noaptea trecută!

   Mediafax

Precipitaţiile abundente care au căzut pe teritoriul judeţului Botoşani în după-amiaza zilei de 29 iunie au impus noi evacuări de persoane.

Din cauza scurgerilor de pe versanţi şi reversării râurilor şi pârâurilor din albie de pe raza judeţului Botoşani mai multe locuinţe din localităţile Dorohoi, Cândeşti, Truşeşti erau în pericol de fi inundate. Pentru protejarea populaţiei de o eventuală creştere a nivelului apelor râului Siret şi pârâurile Molniţa şi Buhai, au fost evacuate peste 270 de persoane.

180 de persoane au fost evacuate din gospodăriile aflate în zona podului Buhai, pe strada Mândru Constantin şi pe străzile de jos, aferente râului Jijia, din municipiul Dorohoi. Acestea au fost cazate la o pensiune, sala de sport a Grupului Şcolar Grigore Ghica Dorohoi şi la rude. Acţiunea a fost condusă de preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, prefectul Constantin Cristian Roman.

În comuna Cândeşti, urmare a creşterii cotelor pe râul Molniţa, cât şi pe Siret, în noaptea de 29 spre 30 iunie au fost evacuate din zona inundabilă 74 de persoane, fiind cazate la rude şi şcoala din localitate.

La Ungureni, apele revărsate ale râului Jijia au afectat 3 locuinţe, o anexă, doi operatori economici şi gara din localitate.

În comuna Truşeşti, au fost evacuate 20 de persoane după ce râul Jijia le-a inundat gospodăriile, 12 la număr.

Pentru protecţia populaţiei au acţionat noaptea trecută în jur de 100 pompieri, 75 de poliţişti, 25 jandarmi şi 23 de poliţişti de frontieră şi membrii ai serviciilor voluntare pentru pentru situaţii de urgenţă.

O parte din ajutoarele de la rezerva statului au ajuns noaptea trecută la Botoşani şi urmează să fie distribuite sinistraţilor.

În acest moment se monitorizează şi se intervine pentru evacuarea persoanelor din zonele predispuse la inundaţii pe râurile Prut, Siret, Jijia şi afluenţii acestora, informeaza Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ale I.S.U. Botoşani


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
402

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
337

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
328

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....