Peste 2000 de pachete de tigari descoperite intr-o caruta!

Peste 2000 de pachete de tigari descoperite intr-o caruta!
Poliţiştii de frontieră au depistat ieri doi botoşăneni care transportau cu o căruţă 2135 pachete de ţigări, provenite din activităţi de contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 4500 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar persoanele implicate vor fi cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 10.30, pe raza localităţii Horea, comuna Mitoc, un echipaj format din poliţişti de frontieră a oprit un atelaj hipo în care se aflau doi cetăţeni români, C.N., de 30 de ani, şi I.N., de 41 de ani, din comuna Mitoc, judeţul Botoşani.
 
În atelaj au fost descoperite ascunse două colete ambalate în saci de plastic, pline cu ţigări. În urma inventarierii s-a constatat că cele două colete conţineau în total 42.700 ţigarete marca Plugaru, de provenienţă R. Moldova. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 4.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Pe numele celor doi cetăţeni români se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete şi complicitate la contrabandă, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă judecătoria Săveni, competent în soluţionarea cauzei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
438

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
146

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
416

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...