Peste 2.000 de metri cubi de lemne, confiscați de polițiști în urma unor controale la două depozite din județul Botoșani (fotogalerie)

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava au efectuat verificări cu privire la modul de respectare a normelor legale în domeniul circulației, depozitarii, prelucrării și comercializării materialului lemnos la punctele de lucru a două societăți comerciale, din județul Botoșani.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, în urma verificărilor efectuate au fost constatate mai multe nereguli, motiv pentru care au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 140.000 de lei, conform Legii 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, a fost dispusă confiscarea totală de 2.060 metri cubi material lemnos, diverse specii, dintre care 709 metri cubi, faptic și 1.350 metri cubi, valoric, valoarea totală a întregii cantități fiind estimată la 1.700.000 de lei.

„Reprezentanții societăților supuse controlului nu dețineau documente legale de proveniență a materialului lemnos confiscat”, a declarat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șosele cu bucluc pentru șoferii botoșăneni. „Se pregătește să devină un crater” / „Nu există zi dată de la Dumnezeu să nu sun” (foto, video)

Monday, 30 September 2024

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local pentru luna septembrie, Eugen Țurcanu, ales local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, a avut o interpelare...

S-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Vămii! (foto, video)

Monday, 30 September 2024

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a semnat în cadrul ședinței de plen de luni, 30 septembrie, contractul de finanțare din fonduri europene a lucrărilor de mode...

S-a votat! Consilierii au fost de acord cu scoaterea șinelor de tramvai din Botoșani! (foto, video)

Monday, 30 September 2024

Șoferii pot răsufla ușurați de astăzi. Primul pas pentru ca șinele de tramvai din municipiul Botoșani să dispară a fost făcut. Luni la amiază, în ședința ordinară aferentă luni...