Peste 2.000 de cetățeni ucraineni au intrat în țară prin punctele vamale Stânca și Rădăuți-Prut (fotogalerie)

Peste 2.000 de cetățeni ucraineni au intrat în țară prin punctele vamale Stânca și Rădăuți-Prut (fotogalerie)

În ultimele 12 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca-Costești au intrat în țară peste 2022 de persoane și 462 de autoturisme. Dintre acestea, 11 persoane au declarat că rămân în județul Botoșani, iar celelalte sunt în tranzit.

20 de ucraineni, dintre care 14 adulți și șase copii, care au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut, care doreau să ajungă în Suceava, au fost transportați cu microbuzul Detașamentului Pompieri de la Dorohoi.

La ora 18:00, în spațiile de cazare amenajate pe raza județului Botoșani, pentru cazarea temporară a cetățenilor ucraineni, erau disponibile 1370 de locuri de cazare.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91, care aparțin Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani.
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
633

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1033

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
628

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...