Peste 200 de elevi la Concursul "Cuvânt şi culoare", organizat de Liceul de Arta Botosani!

Lectura, creaţia literară şi de artă plastică reprezintă baza formării oricărui viitor artist. Alături de celelalte obiecte de studiu, literatura şi pictura au un rol deosebit în conturarea personalităţii umane, prin dezvoltarea imaginaţiei care va creiona noi orizonturi pe care viitorul le va explora.

De asemenea, se urmăreşte modelarea conştiinţelor elevilor în sensul asumării conştiente a ideii că universul în care trăim este guvernat de legi care trebuie respectate, pentru că acestea – implacabil – dictează atât dezvoltarea individuală şi colectivă, cât şi produsele umane artistice şi ştiinţifice. Un elev creativ este un elev capabil să distingă valorile reale, are un simţ estetic dezvoltat şi poate construi, folosind un limbaj artistic propriu, un dialog cu lumea înconjurătoare şi cu sine însuşi.

Vineri, 13 mai 2011, la Liceul de Artă "Ştefan Luchian" a avut loc etapa a doua a celei de-a patra ediţii a concursului "Cuvânt şi culoare", iniţiat de prof. Ana Weiss în colaborare cu profesorii de limba română din liceu. Etapa a doua a reunit 225 de elevi din cl. III-VIII, din şcolile municipiului şi ale judeţului, care timp de două ore au dat frâu liber imaginaţiei încercând să creioneze din cuvinte sau culori o lume proprie, originală, interesantă, aşa cum si-o doresc fiecare dintre ei, cât mai aproape de năzuinţele şi visele lor.

Din cele opt teme propuse de realizatorii proiectului, aceleaşi pentru ambele secţiuni ale concursului, copiii au tratat la alegere una dintre ele, construind, dialogând, imaginând, transformând "imposibilul" în "posibil", cu firescul şi inocenţa specifice doar vârstei lor.

În data de 1 iunie 2011, în Sala de festivităţi a Liceului de Artă "Ştefan Luchian" a avut loc ultima etapă a acestei ediţii, premierea elevilor participanţi la Concursul "Cuvânt şi culoare", care a constat în expoziţia de desene realizate de participanţii la secţiune de creaţie plastică, precum şi în lecturarea unor fragmente din creaţiile literare.

"Citind, desenând, compunând, copiii învaţă… să gândească, deprinzând strategii şi subtilităţi ale gândirii logice, învăţând să pună întrebări, să exprime, dar şi să susţină puncte de vedere, să comenteze, să evalueze, să imagineze", transmit doi dintre organizatori, prof. înv. primar, Ana Weiss şi prof. lb. română, Mihaela Arhip, din cadrul Liceului de Artă "Ştefan Luchian" Botosani. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
36

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
209

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...