Peste 20 de şoferi lăsaţi fără permis, în doar două zile!

Peste 20 de şoferi lăsaţi fără permis, în doar două zile!
Au circulat pe şoselele judeţului după propriile reguli, iar pentru o perioadă vor fi pietoni. Este cazul mai multor conducători auto care au fost depistaţi de poliţiştii rutieri săvârşind abateri la legislaţia rutieră.

În perioada 05 – 09 februarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat în judeţ acţiuni  destinate prevenirii şi combaterii abaterilor de la legislaţia rutieră.

Acţiunile au vizat respectarea normelor privind regimul legal de viteză, precum şi a regulilor privind prioritea pietonilor.
Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au depistat 114 conducători auto care circulau cu viteză peste limita legală, faţă de doi dintre aceştia fiind dispusă şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (pentru depăşirea vitezei maxime legale cu mai mult de 50 km/h).

De asemenea, în zilele de 08 – 09 februarie, a fost dispusă măsura suspendării dreptului de a conduce, în cazul a 22 de conducători auto care au ignorat regulile de acordare a priorităţii de trecere pentru pietoni.

În acelaşi timp, 56 de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru că au fost depistate în timp ce traversau neregulamentar arterele rutiere.

În anul 2015, nerespectarea regimului legal de viteză şi a regulilor privind prioritatea pietonilor/traversările neregulamentare au constituit principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comisia pentru legile Justiţiei: Hotărârile judecătoreşti pot fi semnate şi cu semnătură electronică calificată

Miercuri, 28 Septembrie 2022
32

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a adoptat un amendament la proiectul privind organizarea judiciară care prevede ca hotărârile judecătoreşti să poată fi semnate şi cu semnă...

Deficitul bugetar a ajuns la 2,4% din PIB după primele opt luni ale anului

Miercuri, 28 Septembrie 2022
34

Deficitul bugetului general consolidat a crescut la 2,4% din Produsul Intern Brut după primele opt luni ale acestui an, de la 1,94% din PIB în primele şapte luni, potrivit datelor publicate lu...

Terenurile de sport din curțile școlilor pot fi folosite de copii, gratuit, după orele de curs – proiect adoptat de Senat, trimis în dezbatere la Camera Deputaților pentru decizie

Miercuri, 28 Septembrie 2022
50

Copiii vor avea acces, gratuit, la terenul de sport din curtea şcolii, în afara orelor de curs, potrivit unui proiect legislativ iniţiat de parlamentari USR, PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, a...