Peste 20 de şoferi lăsaţi fără permis, în doar două zile!

Peste 20 de şoferi lăsaţi fără permis, în doar două zile!
Au circulat pe şoselele judeţului după propriile reguli, iar pentru o perioadă vor fi pietoni. Este cazul mai multor conducători auto care au fost depistaţi de poliţiştii rutieri săvârşind abateri la legislaţia rutieră.

În perioada 05 – 09 februarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat în judeţ acţiuni  destinate prevenirii şi combaterii abaterilor de la legislaţia rutieră.

Acţiunile au vizat respectarea normelor privind regimul legal de viteză, precum şi a regulilor privind prioritea pietonilor.
Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au depistat 114 conducători auto care circulau cu viteză peste limita legală, faţă de doi dintre aceştia fiind dispusă şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (pentru depăşirea vitezei maxime legale cu mai mult de 50 km/h).

De asemenea, în zilele de 08 – 09 februarie, a fost dispusă măsura suspendării dreptului de a conduce, în cazul a 22 de conducători auto care au ignorat regulile de acordare a priorităţii de trecere pentru pietoni.

În acelaşi timp, 56 de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru că au fost depistate în timp ce traversau neregulamentar arterele rutiere.

În anul 2015, nerespectarea regimului legal de viteză şi a regulilor privind prioritatea pietonilor/traversările neregulamentare au constituit principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
130

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
98

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
271

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...