Peste 160 de incendii stinse cu sprijinul pompierilor voluntari

Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţ au participat, în prima jumătate a anului 2011, la stingerea a mai bine de jumătate din incendiile şi arderile necontrolate produse pe teritoriul judeţului Botoşani.

Potrivit datelor statistice, în perioada de referinţă, pompierii voluntari au intervenit, alături de forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani,  pentru stingerea a 123 din cele 204 incendii produse pe teritoriul judeţului şi a 25 din cele 63 de arderi necontrolate. 13 dintre incendii şi 3 arderi necontrolate au fost stinse de membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă până la sosirea forţelor ISU Botoşani.
           
Cele mai multe intervenţii le-au avut serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Flămânzi şi Darabani, care au acţionat pentru stingerea incendiilor produse pe teritoriul comunelor adiacente, acestea având în dotare câte două autospeciale.
           
Pompierii voluntari au participat şi la înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase care s-au abătut asupra judeţului în prima jumătate a anului 2011. Intervenţiile lor au constat în îndepărtarea unor copaci sau elemente de construcţie, care puneau în pericol viaţa trecătorilor, ori pentru asanarea unor fântâni.
           
Comparativ cu anul 2010, membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au participat la un număr relativ egal de intervenţii.
           
Judeţul Botoşani numără la această dată peste 3.000 de pompieri voluntari.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani apreciază preocuparea continuă a administraţiilor locale pentru menţinerea în stare de funcţionare a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu atât mai mult cu cât acestea constituie un sprijin real pentru cetăţeni, şi nu numai, aflaţi în situaţii de urgenţă.
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
83

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
112

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
174

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...