Peste 150 de jandarmi angrenaţi în misiuni de ordine publică la sfârşit de săptămână

Peste 150 de jandarmi angrenaţi în misiuni de ordine publică la sfârşit de săptămână
În perioada sărbătorilor de Paşte, 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani vor excuta, independent sau în sistem integrat cu poliţişti, misiuni de ordine publică atât în mediul urban, cât şi in mediul rural.

Astfel, jandarmii şi poliţiştii vor fi prezenţi şi vor veghea în noaptea de Înviere pentru buna desfăşurare a manifestărilor religioase la un număr de 30 de biserici din Botoşani, 11 biserici din municipiul Dorohoi şi 4 lăcaşe de cult din Săveni.

De asemenea, 21 de jandarmi în această perioadă vor fi constituiţi în rezervă de intervenţie pentru a interveni în timp operativ în orice zonă a judeţului, dacă va fi nevoie.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani vor asigura ordinea publică în zona imediată şi apropiată a stadionului municipal, sâmbătă, 03.04.2010, cu ocazia desfăşurării meciului de fotbal dintre echipele F.C. Botoşani şi Petrolul Ploieşti.

Jandarmii botoşăneni vor acţiona pentru îndeplinirea următoarelor misiuni: asigurarea ordinii şi siguranţei publice în zona apropiată arenei sportive înainte, pe timpul şi după terminarea jocului sportiv; asigurarea măsurilor de ordine publică şi protecţia spectatorilor pe traseele de deplasare ale acestora de la limita exterioară a zonei apropiate până la intrarea în arena sportivă înainte şi după terminarea jocului sportiv; intervenţia pentru restabilirea ordinii publice în cazul tulburării acesteia, pe traseele de deplasare, zona apropiată, imediată şi în interiorul arenei sportive.

Controlul corporal preventiv al persoanelor la intrarea în stadion va fi executat în mod amănunţit de către jandarmi, acordând atenţie deosebită bagajelor, în vederea interzicerii introducerii în stadion a materialelor interzise de Legea 4/2008, a băuturilor alcoolice, obiectelor contondente, a substanţelor iritant-lacrimogene, inflamabile şi a celor explozive, a banerelor cu inscripţii care incită la violenţă, manifestări rasiste sau xenofobe. Persoanele depistate cu obiecte interzise sau cele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi cele care prin comportamentul lor incită la producerea de acte de dezordine, vor fi reţinute şi sancţionate contravenţional, fiindu-le interzis accesul în stadion.

Conform prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, spectatorilor le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde (indiferent de gramajul amestecului pirotehnic şi clasa din care fac parte) ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.

Cu speranţa că toate manifestările religioase şi sportive din această perioadă se vor desfăşura într-un mod civilizat fără a fi umbrite de producerea unor fapte antisociale, jandarmii botoşăneni cu ocazia sărbătorilor de Paşte transmit tuturor cetăţenilor Sărbători Fericite!


Ofiţer relaţii publice
Cpt. Niţuleac Cristian


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
14

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
54

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
43

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...