Peste 1000 de oameni din sistemul de Protectie a Copilului nu isi vor primi salariile pe data de 10 septembrie!

Peste 1000 de oameni din sistemul de Protectie a Copilului nu isi vor primi salariile pe data de 10 septembrie!

 CONSTANTIN MANOLACHE, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Vestea vine chiar de la vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Manolache.

"Am ramas fara salarii la o serie de angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani. Este vorba despre 1100 de persoane. Nu mai avem bani sa le platim salariile", a declarat vineri Constantin Manolache.

Vicepresedintele CJ a adaugat ca situatia este cu atat mai grava, cu cat salariatii au nevoie de bani pentru a-si trimite copiii la scoala.

Aceleasi probleme apar si la primariile din judet, unde de asemenea s-a ramas fara bani de salarii.

"Ni se spune sa dam oameni afara, dar nu asta este solutia. Parlamentarii nostri au atras atentia la Bucuresti in legatura cu problemele existente la Botosani, dar Guvernul nostru e surd!", a mentionat Manolache.

O solutie ar fi aceea ca o delegatie complexa sa se deplaseze la Bucuresti pentru a-i convinge pe responsabilii din sistem de situatia grava de la Botosani.

"La nivel local, poate mai gasim bani pentru o luna, dar mai mult de atat nu avem de unde sa asiguram salarii. Pe 10 septembrie, salariatii nu isi vor primi banii pentru ca nu avem de unde sa le dam", a completat Constantin Manolache, precizand ca, de la bugetul central, Consiliul Judetean Botosani a reusit sa atraga, de la inceputul anului si pana in prezent, doar 30% din sumele necesare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
125

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
320

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
107

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...