Peste 1000 de inspectii, amenzi de aproape 12 miliarde de lei vechi!

Peste 1000 de inspectii, amenzi de aproape 12 miliarde de lei vechi!

 Statiile Peco au incasat cele mai mari amenzi  

Amenzi de 11,8 miliarde de lei vechi si peste 1000 de controale! Acesta este bilantul pentru anul 2008 reusit de cei patru comisari ai Garzii de Mediu Botosani.

La acestea se adauga inspectiile pentru respectarea conditiilor impuse in actele de reglementare pentru proiecte si activitati noi, in numar de aproape 100, si cele 10 autosesizari ale comisarilor Garzii Nationale de Mediu.

In decursul anului trecut au fost rezolvate 130 de reclamatii, fiind totodata efectuate 93 de inspectii tematice, a declarat Rodica Zelinca, comisar-sef in cadrul Comisariatului Judetean de Mediu Botosani.

Totodata, pentru emiterea, revizuirea si prelungirea actelor de reglementare au fost efectuate 21 de inspectii iar inspectiile efectuate cu alte autoritati (APM, Politie, Jandarmerie) – s-au ridicat la 145.

Urmare a neregulilor constatate in urma actiunilor de control si a sesizarilor, s-au descoperit deficiente ce au strans amenzi in valoare totala de 11,8 miliarde lei vechi, a mai completat Zelinca.

Cea mai mare amenda a atins si un miliard de lei vechi, sanctiunile cele mai mari amenzi au fost aplicate statiilor peco, aici sanctiunile atingand valori de un miliard de lei vechi.

Alte 17 sanctiuni s-au dat la consilii locale, 9 la prestatorii de servicii in agricultura. La abatoare s-au aplicat cinci amenzi, la reciclatorii de deseuri metalice si nemetalice 4, si tot 4 la agentii economici din prelucrarea lemnului.

Nu au scapat de amenzi detinatorii de supermarketuri, ai sectiilor de prelucrare a laptelui, firmelor de constructii sau service-uri auto. 10 persoane fizice au intrat in atentia comisarilor Garzii de Mediu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
10

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
261

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
231

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...