Peste 1000 de burse școlare, acordate de Primăria Botoșani!

Peste 1000 de burse școlare, acordate de Primăria Botoșani!
Primăria va acorda în acest an școlar un număr de 1.064 de burse pentru elevii care învață în unitățile de învățământ din municipiul Botoșani, astfel:

- Burse de performanţă: 132 (faţă de 132 în anul scolar anterior)
- Burse de merit: 240 (faţă de 233 în anul anterior)

- Burse studiu: 270 (faţă de 262 în anul anterior)

- Bursa de ajutor social : 422 (faţă de 355 în anul anterior)  

În condiţiile în care în anul financiar 2013 se vor asigura sume din unele venituri ale bugetului de stat, numărul burselor de care pot beneficia elevii se va putea revizui. De asemenea, în instituţiile de învăţământ, lista elevilor care beneficiază de burse se revizuieşte semestrial, în funcţie de modificările intervenite în situaţia şcolară a elevilor sau după caz în veniturile lunare ale familiilor, conform prevederilor legale.

Cuantumul burselor propus spre aprobare pentru anul şcolar 2013 – 2014, este acelaşi ca şi în anul şcolar anterior , după cum urmează:

a)Bursa de performanţă - 100 lei,
b)Bursa de merit – 80 lei,
c)Bursa de studiu – 70 lei,
d)Bursa de ajutor social – 60 lei

Suma alocată lunar pentru plata acestor burse se ridică la 76620 lei, faţă de 71480 lei, cât s-a plătit în anul anterior.  

Proiectul de hotărâre privind acordarea burselor școlare va fi suspus aprobării în ședința de Consiliu Local de săptămâna aceasta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
30

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
55

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
719

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...