Peste 100 de tone de deșeuri colectate de la începutul campaniei „Curățăm România”, în Botoșani

Peste 100 de tone de deșeuri colectate de la începutul campaniei „Curățăm România”, în Botoșani

În cadrul Campaniei „Curățăm România”, în județul Botoșani, s-au colectat în perioada 4 aprilie – 20 mai, în total, 112.406 kilograme de deșeuri, amestec și reciclabile, fiind organizate 320 de acțiuni la care au participat 14.422 de botoșăneni, angajați ai instituțiilor publice, reprezentanți ai autorităților locale, elevi, profesori și voluntari.

Potrivit reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului (APM), scopul Campaniei Naționale „Curățăm România”, este, pe lângă ecologizarea unor zone afectate de depozitări necontrolate de deșeuri, schimbarea comportamentului și percepției populației prin responsabilizarea individuală în ceea ce privește protecția mediului înconjurător.

„Curățăm România” este prima astfel de campanie, în care sunt implicate autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, Asociațiile municipiilor, orașelor, comunelor, instituțiile deconcentrate și societatea civilă.

Autoritățile cu rol în acest domeniu au constatat că cele mai afectate zone de aruncarea necontrolată a deșeurilor sunt zonele de agrement, parcările situate pe drumurile naționale și județene, și malurile cursurilor de apă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
906

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9067

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1297

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...