Peste 100 de postasti din Botosani, in pericol de a fi disponibilizati

Peste 100 de postasti din Botosani, in pericol de a fi disponibilizati
Mihai Stefan, directorul Postei, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca daca planurile actualului ministrul al comunicatiilor, de a concedia o parte dintre angajatii Postei se vor materializa, la Botosani vor fi afectati de aceasta masura circa 120 de postasi.

In prezent, Oficiul Judetean de Posta Botosani are 573 de salariati si 30 de Oficii Postale.

“La Botosani, am fost printre putinele judete din tara unde nu am dat oameni afara. Am spus foarte clar ca nu vreau sa dau oameni afara si ma zbat pana in ultima clipa sa pastram colectivul care este. Oamenii din teritoriu stiu. M-am tinut de cuvant si nu am dat oameni afara. Din pacate, oamenii stau acum su sabia deasupra capului. Am mutat oameni dintr-o parte in alta, dar nu am dat oameni afara. Vin dintr-odata onoratii guvernanti si fac 6.500 de disponibilizari. Dintr-un simpl calcul matematic, pe care l-am facut si eu, este posibil ca la Botosani sa plece 100-120 de oameni", a declarat Mihai Stefan.

El a mai declarat ca si contractul colectiv de munca la nivel de ramura a fost modificat, fara sa se fi stiut acest lucru.

Au schimbat contractul colectiv de munca. Contractul colectiv de munca pe ramura l-au schimbat prin act aditional, semnat de sindicat, fara a sti sindicatul. In contractul colectiv de munca era stipulat foarte clar ca atunci cand se fac disponibilizari, in functie de vechimea pe care o au angajatii, se duce pana la 30 de salarii compensatorii. Au venit in luna aprilie cu un act aditional, de care eu nu am stiut, ca nu se dau mai mult de sase salarii compensatorii, a conchis Stefan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
567

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
67

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
76

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...