Peste 100 de elevi botoșăneni prinși, în doar două ore, în baruri!

Peste 100 de elevi botoșăneni prinși, în doar două ore, în baruri!
Joi 23 mai a.c., poliţiştii de proximitate şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani au defăşurat pe raza municipiilor Botoşani şi Dorohoi şi în oraşele Darabani, Săveni, Flămînzi, Ştefăneşti şi Bucecea, acţiuni pentru prevenirea absenteismului şcolar, precum şi în scopul depistării persoanelor care comercializează substanţe interzise către elevi.

În urma acţiunii, desfăşurate în intervalul orar 11.00 – 13.00, poliţiştii au verificat 75 de unităţi de alimentaţie publică şi săli de internet, fiind depistaţi 124 elevi care ar fi trebuit să se afle la orele de curs.

Cu privire la 26 dintre elevi, poliţiştii au transmis reprezentanţilor legali ai acestora, informări cu privire la locul şi intervalul orar unde au fost depistaţi.

De asemenea, personalul uneia dintre unităţile de alimentaţie publică verificate a fost sancţionat pentru comercializarea de băuturi alcoolice către minori.

Pe timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat şi aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, însumând 8.440 lei, pentru fapte prevăzute şi sancţionate de Legea nr. 61/1991 (*republicată*)pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Aspectele constatate cu prilejul desfăşurării acţiunii vor face de asemenea obiectul unei informări către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
93

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
421

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
154

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...