Persoanele fizice trebuie sa isi declare veniturile realizate in 2012 pana la 27 mai

Persoanele fizice trebuie sa isi declare veniturile realizate in 2012 pana la 27 mai
Declaratia 200 pentru veniturile realizate in 2012 se depune la Fisc pana la 25 mai 2012 inclusiv, amenzile pentru nerespectarea acestui termen fiind cuprinse intre 50 si 500 de lei. Aflati astazi, dintr-un documentar fiscal, cine si pentru ce venituri trebuie sa depuna formularul 200.

1) Cum se depune formularul
 
Formularul 200 poate fi depus:

 • la administratia fiscala in a carei raza teritoriala contribuabilul are domiciliul fiscal sau transmise prin posta, cu confirmare de primire, costul trimiterii fiind suportat de catre contribuabili.
 • prin mijloace electronice, pe portalul www.e-guvernare.ro, de catre contribuabilii persoane fizice detinatori de certificate digitale, care semneaza in nume propriu declaratia.
 
Formularele pot fi obtinute direct, gratuit, de la sediile administratiilor fiscale, sau se poate descarca de pe pagina de internet a ANAF/ sectiunea Declaratii electronice/ Persoane fizice/ Descarcare declaratii PF - in cazul depunerii declaratiilor online.
 
Nu uitati ca declaratia 200 a fost modificata de Fisc prin Ordinul ANAF nr. 24/2013, publicat in Monitorul Oficial nr. 45 din 21 ianuarie 2013, iar noul model al acestui formular se foloseste chiar din acest an.

2) Venituri care se declara in formularul 200
 
Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care au realizat in anul 2011 in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania provenind din: activitati independente, cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile realizate in calitate de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal, activitati agricole pentru care venitul net se determina in sistem real, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionale pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Citeste mai departe!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
109

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
356

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
64

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...