Persoane fără adăpost cazate în clădirea unei unități de învățământ din Botoșani

Persoane fără adăpost cazate în clădirea unei unități de învățământ din Botoșani
O parte dintre persoanele fără adăpost din municipiul Botoșani vor fi cazate iarna aceasta într-o clădire în care a funcționat o unitate de învățământ, spațiu pentru care Primăria a făcut demersuri încă din vară pentru a fi pus la dispoziție, dar s-a lovit de refuzul Inspectoratului Școlar Județean.

Primarul Cătălin Flutur a anunțat că s-a semnat un protocol pentru preluarea clădirii în care a funcționat Școala nr.3, unde în prezent nu se mai desfășoară niciun fel de activitate. 

"Am semnat un protocol de colaborare între Primăria Municipiului Botoșani și Școala nr. 2 pentru a folosi pe perioadă de iarnă localul fostei Școli nr. 3, cel nou, pentru cazarea persoanelor fără adăpost, o problemă delicată. Nu am reușit să rezolvăm pe cale administrativă, de fapt am reușit să rezolvăm problema ca o situație de urgență. Noi cei de la Primărie vom asigura partea de căldură, cazarmament și o masă caldă. Ultima semnătură era acordul IȘJ-ului dar ținând cont că vorbim de o situație de urgență și atâta timp cât a fost instrumentat de cei de la școală, clar va veni și acordul IȘJ. Am mai identificat o locație și la adăpostul de noapte care ar putea să preia vreo 12 persoane și o vom folosi cu prioritate pentru că este mai aproape de Cantina de ajutor social", a declarat primarul Cătălin Flutur. 

La toate solicitările de până acum privind punerea la dispoziție a spațiului de la Școala nr.3 răspunsul Inspectoratului Școlar Județean a fost acela că unitatea este cuprinsă în rețeaua școlară din acest an școlar, iar "în timpul anului școlar nu se modifică rețeaua unităților de învățământ". 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
345

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
366

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
220

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...