Persoane evacuate din calea apelor în mai multe localităţi din judetul Botosani

Noapte grea pentru sute de botoşăneni, care au fost nevoiţi să îşi părăsească louinţele pentru a se adăposti de furia apelor ce ameninţă judeţul! Oameni din Dorohoi, Cândeşti, Corlăteni, Broscăuţi, Drăguşeni, Podriga şi Rădăuţi Prut au fost evacuaţi, pompierii acţionând întreaga noapte pentru a-i transporta în zone sigure.

Precipitaţiile abundente care au căzut, pe teritoriul judeţului Botoşani, în după-amiaza zilei de 29 iunie, au impus noi evacuări de persoane.

Urmare a creşterii cotelor râului Buhai, la Pădureni, cu 90 cm peste cota de pericol, astă noapte s-a luat decizia evacuării persoanelor care locuiesc în gospodăriile din zona podului Buhai, pe strada Mândru Constantin şi pe străzile de jos, aferente râului Jijia, municipiul Dorohoi.

Pentru evacuarea acestora au acţionat 35 de pompieri cu o barcă, 10 jandarmi cu o barcă, 10 poliţişti de frontieră, 10 poliţişti şi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dorohoi. Autorităţile locale au identificat peste 200 de locuri de cazare pentru persoanele evacuate la Spitalul Orăşenesc, o cabană, Seminarul Teologic, precum şi Şcoala Specială.

În localităţile Cândeşti 1 şi Coreea (comuna Cândeşti), 15 pompieri au intervinit pentru evacuarea mai multor persoane după ce, atât râul Molniţa, cât şi Siretul, ameninţă să le inunde gospodăriile şi casele.

Până la ora 00.30 au fost evacuate persoanele din 12 locuinţe din Cândeşti 1. Au mai fost evacuate cca. 140 de persoane de către membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Corlăteni, Broscăuţi, Drăguşeni, Podriga şi Rădăuţi Prut. Măsura s-a dispus ca urmare a instituirii Codului Roşu de inundaţii pe râul Siret, pe sectorul Mihăileni – Tudora, pe Jijia superioară (până la Dângeni) şi pe râul Prut, pe sectorul Oroftiana – Rădăuţi Prut.

Persoanele evacuate au fost cazate la rude, primărie şi şcolile din localităţile de domiciliu. Casele localnicilor din Rediu şi Rădăuţi Prut, aflate în zona inundabilă a râului Prut, sunt protejate cu saci de nisip. Au mai fost evacuate şi peste 60 de animale. O situaţie exactă a persoanelor evacuate şi a gospodăriilor afectate va fi efectuată după finalizarea misiunilor.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ale I.S.U. Botoşani

 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
307

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
41

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
55

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...