Perseidele - Ploaie de stele cazatoare!

Pasionatii de astronomie din intreaga lume asteapta cu nerabdare noaptea de marti spre miercuri, cand se atinge maximul ploii anuale de stele cazatoare, cunoscuta si ca "Perseidele".

Asa-zisa "ploaie de meteori" este cauzata de trecerea Pamantului prin coada Cometei Swift-Tuttle. Drept urmare, pe cer vor putea fi vazute stele cazatoare cu o frecventa ridicata.

Fenomentul dureaza de pe 11 pe 13 august, insa maximul va fi atins in aceasta noapte, in jurul orei 1.00, cand vor putea fi zarite circa o suta de stele cazatoare pe ora.

Nu este necesar niciun fel de echipament pentru a privi spectacolul nocturn. Singura conditie este ca cerul sa nu fie acoperit de nori.

Stelele cazatoare pot aparea oriunde pe cer, insa coada lor va fi indreptata spre constelatia Perseus. Aceasta iluzie optica a dus la denumirea de "Perseide" data fenomenului din aceasta perioada.

Reziduurile de roca si praf care intra in atmosfera si creeaza ploaia de stele cazatoare provin din coada Cometei Swift-Tuttle, care orbiteaza Soarele odata la 130 de ani.

Ultima trecere a Cometei prin Sistemul Solar a avut loc in 1992.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fascinat de tatăl său la paradele militare din Botoșani, și-a construit propria carieră: ”Armata m-a format ca om!”

astăzi, 08:24

Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică ”Gheorghe Lazăr” Chitila a primit o nouă serie de cursanți, iar experiențele celor care au absolvit vara aceasta r...

Muzeu în aer liber: Circuit turistic în Cimitirul Armenesc din Botosani! (Foto)

astăzi, 07:50

Municipiul Botoșani a aderat la ASCE - Association of Significant Cemeteries in Europe şi a înscris Cimitirul Armenesc din Botoșani  în Ruta Culturală a Cimitirelor Europene. Asoc...

20 septembrie pe Știri Botoșani. Prefectul îi trimite pe sinistrați la muncă, au vrut să demită primarul cu semnături false și Elena Udrea vine la Botoșani!

astăzi, 07:30

20 septembrie 2008 Prefectul ii trimite pe sinistrati la munca Aflat în vizita la sinistratii din Radauti Prut, prefectul de Botosani a constatat cu surprindere cum persoanele care au fost...