Permisele eliberate pana pe 19 ianuarie, valabile pana la data expirarii

Permisele eliberate pana pe 19 ianuarie, valabile pana la data expirarii
Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) precizeaza, joi, ca permisele de conducere eliberate anterior datei de 19 ianuarie 2013 isi pastreaza valabilitatea administrativa pana la data expirarii mentionate in acestea, in functie de categoria detinuta.

 Intr-un comunicat de presa, se mentioneaza ca aceste documente sunt recunoscute si valabile in tot spatiul european, iar taxa de eliberare, in valoare de 68 de lei, ramane neschimbata.

 Seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti, Dan Mosescu, a declarat, la inceputul lunii ianuarie, ca permisele auto care au fost emise in perioada anterioara si sunt in termenul de valabilitate administrativa nu trebuie preschimbate ca urmare a aplicarii modificarilor legislative incepand cu data de 19 ianuarie.

 "Daca permisul mai este valabil, noi recomandam oamenilor sa nu vina la noi mai devreme de 3-6 luni pana la expirare. Am avut un caz in care permisul expira in 2020 si a venit acum sa il preschimbe", a explicat Mosescu.

 Potrivit noii legislatii, pentru reinnoirea permisului de conducere este necesar un nou examen medical.

 Noile permise auto vor fi valabile 10 ani de la emitere in cazul soferilor amatori si vor avea o valabilitate de 5 ani pentru soferii profesionisti. Costul unei preschimbari a permisului este de 68 lei.

 In cazul in care permisul se pierde sau se fura, autoritatile competente sunt obligate sa elibereze un duplicat care se poate folosi pana la data expirarii, obtinerea unui nou permis nefiind obligatorie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
108

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
354

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
63

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...