Perchezitii la Botosani, la hotii de masini: Furau autoturisme BMW X5 şi X6!

Perchezitii la Botosani, la hotii de masini: Furau autoturisme BMW X5 şi X6!
Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române a coordonat o acţiune de depistare a mai multor suspecţi de furturi de autoturisme. Au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare pe raza a trei judeţe - printre care si Botosani - şi a municipiului Bucureşti.  

La data de 19 septembrie a.c., în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - I.G.P.R., D.G.P.M.B. - Serviciul Furturi de Autovehicule şi Serviciul Grupări Infracţionale, I.P.J. Botoşani - Serviciul de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de luptători S.A.S., au efectuat 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Botoşani, Ialomiţa şi Ilfov, precum şi a municipiului Bucureşti.  

În cadrul acţiunii s-a urmărit şi punerea în aplicare a 17 mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, fiind depistate şi conduse la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule 14 persoane.  

Acestea sunt suspectate de săvârşirea a şase furturi de autoturisme BMW X5 şi X6, ale căror valoare se ridică la suma de aproximativ 1.300.000 de lei, autoturisme identificate şi recuperate.  

Cu privire la suspecţi se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate şi tăinuire la furt calificat, favorizarea infractorului, fals, uz de fals şi fals în declaraţii, conducerea pe drumurile publice a unui autoturism având montate plăci cu nr. de înmatriculare false.  

În fapt, începând cu luna iunie 2013, membri grupării sunt suspectaţi că ar fi comis mai multe furturi de autovehicule de lux marca BMW modelele X5 şi X6 din municipiul Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară.  

După comiterea furturilor, suspecţii, în vederea obţinerii de foloase materiale ilicite, cu ajutorul unor persoane interpuse, acceptau ofertele persoanelor vătămate de răscumpărare a autoturismelor în schimbul unor sume de bani, iar în eventualitatea în care victimele nu acceptau, încercau trecerea ilicită a autoturismelor sustrase peste frontiera de stat în vederea traficării acestora în spaţiul ex-sovietic.  

Două dintre autoturismele sustrase au fost depistate în apropierea frontierei cu Republica Moldova şi Ucraina. Într-unul dintre cazuri, suspecţii intenţionau comercializarea autoturismului în vederea dezmembrării.  

Sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale şi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R., poliţiştii din cadrul D.G.P.M.B. - Serviciul Furturi de Autovehicule şi Serviciul Grupări Infracţionale au identificat membrii grupării.  

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate într-un dosar penal aflat în lucru la D.G.P.M.B. - Serviciul Furturi de Autovehicule, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, care beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, au desfăşurat timp de 3 luni un complex de activităţi informative - operative, pentru documentarea activităţilor infracţionale ale membrilor grupării.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
68

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
97

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
90

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...