Perchezitii DIICOT la Botosani, pentru interceptari ilegale!

Perchezitii DIICOT la Botosani, pentru interceptari ilegale!

   cotidianul

Procurorii DIICOT au desfăşurat în această dimineaţă 53 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în 20 de judeţe, printre care şi Botoşani, în cadrul unei ample anchete în care 50 de persoane sunt suspectate că ar fi achiziţionat de la unul dintre învinuiţi un soft pentru realizarea de interceptări neautorizate.

Acţiunea de miercuri a fost declanşată, potrivit Mediafax, de procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba, Biroul Teritorial Hunedoara şi Serviciul Teritorial Iaşi şi a vizat destructuratea unor grupări infracţionale implicată în realizarea de interceptări neautorizate ale convorbirilor telefonice, discuţiilor în mediul ambiental, transmisiilor tip SMS şi transferului neautorizat de date din sisteme informatice.

Astfel, au fost efectuate 53 de percheziţii domiciliare în imobile aparţinând învinuiţilor din municipiul Bucureşti (11) şi Iaşi (11) şi judeţele Ilfov (2), Mehedinţi (3), Cluj (4), Timiş (3), Bacău (2), Botoşani (2), Suceava (2), Argeş (2), Alba (1), Hunedoara (1), Satu Mare (1), Buzău (1), Arad (1), Sibiu (1), Galaţi (1), Neamţ (1), Ialomiţa (1), Dolj (1) şi Vâlcea (1).

Anchetatorii au stabilit că Oproiu N. a deţinut, a utilizat şi a comercializat, direct şi prin intermediul reţelei internet, produse software destinate interceptării ilegale a comunicaţiilor, transmisiilor de date efectuate prin intermediul terminalelor de telefonie mobilă, precum şi a discuţiilor ambientale, programul fiind compatibil cu aproape toate dispozitivele care folosesc un sistem de operare de tipul Symbian sau Windows Mobile, inclusiv cu cele tip BlackBerry sau iPhone.

Procurorii DIICOT au identificat 50 de învinuiţi care, începând cu luna ianuarie 2009, au apelat la serviciile lui Oproiu N., achiziţionând de la acesta una din variantele programului.

Învinuiţii au instalat aplicaţiile cumpărate pe telefoane ţintă şi au utilizat produsele software, realizând inteceptări ilegale ale convorbirilor telefonice, SMS-urilor, e-mail-urilor primite/transmise de către alte persoane.

Procurorii DIICOT fac cercetări pentru săvârşirea de infracţiuni informatice şi infracţiuni prevăzute de Legea nr. 51/1991, privind siguranţa naţională a României. (cotidianul)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
17

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
86

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
207

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...