Pensionarile au scapat Spitalul de Psihiatrie de disponibilizari!

Pensionarile au scapat Spitalul de Psihiatrie de disponibilizari!

 GABRIEL OPRISANU  

Angajatii de la Spitalul de Psihiatrie scapa, deocamdata, de disponibilizari! Managerul unitatii spitalicesti, Gabriel Oprisanu, spune s-a inregistrat o reducere a cheltuielilor de personal ca urmare a faptului ca aproximativ 20 de angajati au ales sa iasa la pensie.

Oprisanu sustine ca schema de personal se va reduce si dupa ce sectia de la Varfu Campului va fi transferata la Botosani, acesta avand informatii ca o parte dintre angajatii de acolo, care sunt localnici, nu doresc sa vina la Botosani.

"Au plecat foarte multi dupa micul zbucium de la sfarsitul anului trecut, cand s-a vorbit de disponibilizari. Dintr-un total de peste 300 de angajati, aproximativ 20 de persoane au iesit la pensie, ceea ce a facut ca, la ora actuala, cheltuielile de personal, in corelatie cu noua lege unica a salarizarii, de la aproape 94% sa ajunga undeva la 63%. Teoretic, nu cred ca va fi necesar sa mai facem disponibilizari", a declarat managerul Spitalului de Psihiatrie.

Oprisanu sustine ca au inceput sa fie achitate si din datoriile pe care unitatate le-a acumulat de-a lungul timpului.

"Avem un contract bun cu Casa de Asigurari de Sanatate pe primele trei luni ale anului, noi deja din cele 16 miliarde, cat erau datorille, plus datoriile care erau in momentul in care am preluat sspitalul, am achitat 6 miliarde de lei, si acum suntem cu datoriile la zi, si o parte din datoriile cu termen de plata depasit, achitate. In trei luni de zile aducem spitalul pe zero, din punct de vedere al datoriilor", a spus seful de la Psihiatrie.

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
287

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
124

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
130

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...