Pensionarii din Botoşani primesc tichete sociale!

Pensionarii din Botoşani primesc tichete sociale!
Pensionarii din municipiul Botoşani, care au venituri lunare de până în 700 de lei, vor primi din 2015 tichete sociale în baza cărora vor putea să îşi cumpere produse alimentare sau beneficia de diverse servicii.

Proiectul de hotărâre a fost repus pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de luni, după ce la şedinţa ordinară din data de 22 decembrie proiectul a fost respins de aleşii muncipali.

Ca şi la discuţiile anterioare legate de acordarea acestui ajutor pensionarilor, consilierul local Eugen Ţurcanu a spus că aceste tichete ar trebui acordate tuturor persoanelor din Botoşani care au venituri reduse, nu doar persoanelor vârstnice.

“Am incercat sa subliniez si data trecuta ca beneficiarii ar trebui sa fie toate persoanele, nu intelegem de ce trebuie sa acordam doar pensionarilor, cand am putea sa acordam tuturor categoriilor defavorizate. Este umilitor să ajutam o persoana cu 8 lei pe luna", a spus Eugen Ţurcanu.

În ciuda opoziţiei consilierilor locali liberali, proiectul a trecut cu 11 voturi pentru.

Tichetele sociale vor fi acordate persoanelor varstnice cu un venit net, provenit dintr-o singura pensie sau din pensii cumulate, mai mic sau cel mult egal cu 700 de lei.

Pensionarii vor primi cate doua tichete pe an, de Pasti si de Craciun, in valoare de 50 de lei fiecare, in baza carora pot să isi achizitioneze produse alimentare, articole de imbracaminte si incaltaminte, servicii medicale, precum si unele bunuri de larg consum.

Peste 8.000 de persoane ar urma să beneficieze de aceste tichete acordate de Primăria Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta