Pensionarii cu venituri mici trebuie să depună cererile pentru acordarea tichetelor sociale!

Pensionarii cu venituri mici trebuie să depună cererile pentru acordarea tichetelor sociale!

Începând cu 18 martie 2024, Direcția de Asistență Socială Botoșani va primi cereri pentru acordarea tichetelor sociale. Acest ajutor bănesc în cuantum de 100 de lei de persoană este destinat pensionarilor din sistemul public de pensii care au împlinit sau împlinesc în acest an 65 de ani și care au venitul net lunar, provenit dintr-o singură pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular, mai mic sau cel mult egal cu nivelul indemnizației sociale stabilită anual prin legea bugetului de stat multiplicată cu coeficientul 1,02, respectiv 1.307 de lei. Pensionarii care solicită acest ajutor nu trebuie să aibă venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, respectiv  indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

Cererile se primesc la sediul Direcției de Asistență Socială, aflat pe strada Săvenilor nr.12. Solicitanții trebuie să mai prezinte copia actului de identitate și cuponul de pensie din luna anterioară.

„Continuăm să acordăm aceste tichete pentru că ne gândim la cei care au nevoie de ajutorul comunității. Tichetele sociale sunt parte a programului de măsuri destinat pensionarilor, care include, printre altele, gratuitatea pe mijloacele de transport în comun, Programul Senior, ajutorul acordat persoanelor venerabile care au 85 de ani și peste această vârstă, premierea cuplurilor care sărbătoresc nunta de aur sau de diamant”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Tichetele sociale vor putea fi ridicate de la sediul Directiei de Asistență Socială Botoșani, din str. Săvenilor nr. 12, începând cu data de 25 martie 2024, între orele 8:30 – 16:30.

Aceste tichete se acordă de două ori pe an, în preajma sărbătorilor pascale și sărbătorilor de iarnă, în baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 288 din 20 decembrie 2016, modificată prin Hotărârea de Consiliu Local 156 din aprilie 2022.

În situația în care beneficiarul nu se poate prezenta pentru a primi tichetele, acestea vor putea fi ridicate de reprezentantul său legal, care trebuie să prezinte atât actul său de identitate, cât și al beneficiarului, în original.

În schimbul tichetelor sociale, pensionarii beneficiază de bunuri și servicii în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Unitățile de la care pot fi achiziționate aceste produse sau servicii sunt trecute în lista care va fi distribuită pensionarilor odată cu înmânarea tichetelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
27

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
21

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
73

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...