Pensionarii botoşăneni vor bilete în staţiunile balneare

Tot mai mulţi pensionari botoşăneni solicită să beneficieze de bilete subvenţionate în staţiunile de odihnă şi tratament, însă preferă anotimpul cald, în detrimentrul celorlalte perioade ale anului. Până acum, aproape cinci mii de pensionari au cerut astfel de bilete.

Pensionarii botoşăneni vor bilete în staţiunile balneare

În primele cinci luni ale anului, la Casa Judeţeană de Pensii au fost depuse 4.655 de cereri pentru acordare de bilete pentru tratament balnear.

La nivelul judeţului Botoşani, Casa Naţională de Pensii a repartizat în această perioadă un număr de 296 de bilete. 249 bilete au intrat deja în posesia pensionarilor care au plecat, în serii, în staţiunile balneare. 47 bilete de tratament au fost acordate gratuit, fiind repartizat beneficiarilor de legi speciale, veteranilor de război, pensionarilor de invaliditate sau persoanelor cu handicap, după caz.

Potrivit reprezentanţilor Casei de Pensii, şi în acest an, biletele de tratament balnear se acordă, ca și în anii precedenți, fie cu suportarea unei contribuții individuale, fie cu titlu gratuit, beneficiarii fiind pensionarii, asigurații din sistemul public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale. În cazul pensionarilor, contribuția individuală este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie din luna anterioară celei în care se efectuează repartiția.

În acest an, preţul unui bilet la un hotel de 2 stele este de 1.684 lei (comparativ cu 1.388 lei în 2018) iar la hoteluri de 3 şi 4 stele un bilet va costa 1.764 lei (faţă de 1.452 de lei în 2018).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
24

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
86

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
120

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...