Pe urmele tigarilor de contrabanda - Cum au fost introduse in tara cele peste 60.000 de pachete de tigari?

Pe urmele tigarilor de contrabanda - Cum au fost introduse in tara cele peste 60.000 de pachete de tigari?
Conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera a dispus efectuarea unei verificari pentru a se vedea daca cele peste 60.000 de pachete cu tigari de contrabanda gasite de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, din cadrul IPJ, in masina unui iesean, pe raza localitatii Ungureni, au fost trecute sau nu peste granita.

"Se fac verificari pentru a se stabili modul in care au fost introduse tigarile si locul pe unde au fost introduse. In cazul in care se va constata ca anumiti angajati se fac raspunzatori de aceasta situatie, ei vor fi trasi la raspundere, conform legii", a declarat Minodora Racnea, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au depistat, sambata, un transport ilegal de ţigarete de contrabandă, în valoare de peste 400.000 lei. Efectuând un control asupra autovehiculului, poliţiştii au identificat cantitatea de 1.250.000 de ţigarete (62.500 pachete), acestea având aplicate timbru de acciză de Republica Moldova, iar conducătorul auto nu poseda documente legale de provenienţă pentru cantitatea de ţigări transportată.

Din investigaţiile efectuate de către poliţişti a reieşit că respectiva cantitate de ţigări a fost introdusă în România în noaptea de 18/19 august a.c. şi era destinată pieţei negre a ţigaretelor din municipiul Botoşani.

Intreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 437.000 lei,  a fost  ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoutilitara a fost  indisponibilizată la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Magistratii Tribunalului Botosani au hotarat ca ieseanul in varsta de 39 de ani sa fie cercetat in stare de libertate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
260

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
320

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
722

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...