Pe unii consilieri ii doare in cot, spune Tabuleac dupa esecul proiectului privind comasarea spitalelor!

Pe unii consilieri ii doare in cot, spune Tabuleac dupa esecul proiectului privind comasarea spitalelor!
Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, si-a exprimat dezamagirea fata de atitudinea consilierilor judeteni care au votat impotriva comasarii spitalelor si catalogheaza gestul lor ca fiind unul politic.

"Datoria noastra fata de cetatenii pe care ii reprezentam este sa asiguram o finantare cat mai buna pentru sistemul de ocrotire a sanatatii, raportat la regulile care sunt in vigoare. Daca am fi avut noi posibilitatea sa schimbam regulile, pentru ca ati vazut si dumneavoastra din dezbaterile de astazi, s-a insistat mai mult pe politizare, nu asta este chestiunea pusa in discutie. Actul normativ care stabileste ce conditii tehnice de dotare, ce resurse umane trebuie sa indeplineasca o unitate sanitara pentru a se incadra intr-o categorie de clasificare si alaturi o alta norma tehnica ce face legatura intre nivelul de finantare si categoria de clasificare. Este regretabil cand un om are dovada in fata si nu vede. E un fapt ca la momentul acesta spitalele noastre, cel de Obstetrica si Ginecologie, de Pediatrie si de Psihiatrie, sunt finantate la cele mai mici nivele de finantare, iar Spitalul Judetean dupa ce a fost incadrat provizoriu in categoria III a suferit deja o penalizare de 2%. Sunt pagube care s-au produs. Sunt greutati pe care le suferim, care ne dor, se pare ca anumiti consilieri judeteni, cei care astazi au fost impotriva, au durerea undeva in cot", a spus Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Acesta a spus ca proiectul de hotarare privind reorganizarea spitalelor, cu care a venit astazi in fata consilierilor judeteni, a fost unul facut conform legislatiei si ca nu a existat alternativa.

"Astazi a fost o repetare a nu stiu cata oara a acestei teme, nimeni nu poate sa spuna ca nu a fost suficient de documentata si de lamurita. Ceea ce s-a intamplat astazi sa reprezinte un motiv pentru o noua intalnire, dar cu un proiect care sa rezolve problema. Am venit cu un proiect care nu avea alternative, ca daca ar fi fost le-as fi adoptat", a adaugat presedintele Consiliului Judetean.

14 consilieri judeteni au votat pentru comasarea spitalelor, printre care si doi consilieri PSD, Violeta Teslaru si Mihai Darie, 13 consilieri au fost impotriva, iar cinci s-au abtinut.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
244

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
222

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
318

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...