PDL: "De dragul a patru manageri nu poti distruge un sistem sanitar"

PDL: "De dragul a patru manageri nu poti distruge un sistem sanitar"
Atac dur la adresa medicului Maria Olaru, managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Botosani, din partea democrat-liberalilor!

In cadrul unei conferinte de presa, reprezentantii PDL au acuzat-o pe Maria Olaru ca nu cunoaste legislatia si au condamnat atitudinea pe care a avut-o managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie in cadrul sedintei de Consiliu Judetean de la inceputul acestei saptamani, cand s-a pus in discutie comasarea spitalelor, printre care si Maternitatea.

Sefa Casei Judetene de Aigurari de Sanatate a spus ca, in calitate de manager, Maria Olaru nu cunoaste legislatia, facand referire la o declaratie a acesteia, conform careia CAS Botosani deconteaza o serie din serviciile pe care le realizeaza Clinica Bethesda din Suceava pentru pacientele din Botosani.

"M-a mirat doamna doctor Olaru, care este manager al Spitalului de Obstetrica si Ginecologie, si in calitate de manager ma mir ca nu stie legislatia dupa care contracteaza cu CAS. Un spital nu poate incheia contract decat cu Casa Judeteana unde isi are sediul, ca am auzit afirmatii cum ca Casa Botosani ar avea contract cu Spitalul Bethesda din Suceava. In primul rand legislatia nu da voie, in al doilea rand am facut o solicitare catre CAS care ne-a comunicat ca Bethesda se afla in contract cu Suceava, tariful de decontare a serviciilor medicale pentru sectia obstetrica ginecologie contractat cu Casa este de 850 de lei, pentru ca am auzit afirmatii cum ca CAS Botosani ar fi incheiat contract cu Bethesda, ca ar plati zeci de mii de lei, sunt numai erori", a spus Rodica Hutuleac.

La randul sau, secretarul general al PDL, Cristian Achitei, a spus ca Maria Olaru ar trebui sa isi ceara scuze pentru afirmatiile facute.

"Sunt minciuni cand a spus public ca CAS ii plateste dumneaei la Maternitatea Botosani 1.300 de lei, iar tot Casa Botosani plateste la Bethesda 4.000 de lei. Cineva ori vrea sa dezinformeze public tot judetul Botosani, spunand minciuni gogonate, si o sa ii cerem in urmatoarea sedinta sa isi ceara scuze public pentru treaba asta, ca nu poti sa vii in plenul sedintei de Consiliu Judetean si sa spui tot felul de aberatii, ca esti manager cu nu stiu ce studii superioare, foarte bine. Ori daca nu are alt interes, sa isi apere scaunul ei de mare manager, ca daca o sa urcati la ultimele doua etaje din Maternitate o sa gasim probabil minuni pe acolo, si ea mai spune de alte spitale", a precizat Cristian Achitei. 

Ioan Diaconu a spus ca managerul de la Maternitate nu urmareste decat sa isi apere functia, facand aceeasi afirmatie si la adresa celorlalti manageri de spitale ce ar fi trebuit comasate.

"Cei 4 manageri, din punctul meu de vedere, sunt de o calitate destul de indoielnica, o parte din ei. De dragul a patru manageri nu poti distruge un sistem sanitar ce urmeaza sa fie subfinantat si de asemenea nu poti plati mult mai prost salaratii care lucreaza in acest sistem sanitar. Am vazut-o si pe doamna Olaru, chiar aveam o impresie chiar foarte buna despre managerii care sunt si doctori, dumneaei din punctul meu de vedere arata ca nu este departe de mahala, cum s-a comportat in Consiliul Judetean este la doi pasi de mahala indiferent cate anteturi are inaintea numelui, doctor si ce o mai fi, cum te prezinti in fata publicului reprezinta foarte mult", a declarat Ioan Diaconu.
 
Ba mai mult, democrat-liberalii sustin ca proiectul prin care urmeaza sa modernizeze Maternitatea Botosani nu este semnat de catre conducerea unitatii, iar in cazul in care Maternitatea ar deveni sectie a Spitalului Judetean nu exista riscul sa se piarda finantarea.

"Acest proiect, din cate stiu eu, se deruleaza de foarte multi ani de zile si se deruleaza prin Banca Mondiala, si cei care fac licitatie sunt cei de la Ministerul Sanatatii. Am discutat si cu domnul presedinte al Consiliului Judetean, care a solicitat de la Ministerul Sanatatii lamuriri legate de acest proiect, iar Ministerul a raspuns foarte clar ca practic proiectul nici macar nu este semnat cu Maternitatea Botosani si pe ei nu ii impiedica absolut nimic ca daca exista aceasta comasare proiectul sa fie semnat cu Spitalul Judetean si proiectul se va derula in continuare", a declarat Rodica Hutuleac, presedinte CAS Botosani.

"Ea nu are niciun contract semnat, ea vorbeste de cinci ani de un proiect cu Banca Mondiala pe care nu l-a vazut nimeni, unde este, i-am mai spus o data sa mi-l aduca sa il vad, unde e proiectul acela?", a spus Cristian Achitei.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
19

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
120

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
82

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...