PDL cere camere video în secţiile de votare la referendumul din 29 iulie

PDL cere camere video în secţiile de votare la referendumul din 29 iulie
PDL cere instalarea de camere video în toate secţiile de vot la referendum, desfiinţarea secţiilor suplimentare înfiinţate ilegal, după 16 iulie, urgentarea achiziţionării soft-ului antifraudă şi ca aceia care votează pe liste suplimentare să completeze o declaraţie pe propria răspundere.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a precizat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că aceste solicitări ale PDL sunt fireşti şi au fost făcute şi de PSD şi PNL la precedentele alegeri.

"PDL cere garanţii clare pentru respectarea legsilaţiei referitoare la referendum, că acest referendum va fi organizat în mod corect. (...) Solicitările noastre sunt foarte clare şi nu sunt noi, sunt solicitări făcute şi de PSD şi PNL acceptate la alte alegeri, sunt fireşti", a spus Boureanu.

El a arătat că PDL cere instalarea de camere video în toate secţiile de votare, precizând că în cele mai multe şcoli există camere video de la examenul de Bacalaureat, iar, acolo unde nu sunt, Guvernul USL trebuie să solicite autorităţilor locale instalarea lor.

PDL cere desfiinţarea tuturor secţiilor de votare, sute de secţii suplimentare amenajate "ilegal", după ce a expirat termenul legal de înfiinţare a lor de zece zile de la declanşarea referendumului, adică după 16 iulie, a mai spus Boureanu.

El a adăugat că PDL cere şi instalarea de camere video în toate secţiile de vot speciale, arătând că democrat-liberalii exclud desfăşurarea referendumului în secţiile unde nu există aceste camere.

Potrivit lui Boureanu, în 2009 au fost amplasate camere video la solicitarea PSD şi PNL.

PDL solicită şi ca toţi cei care votează pe liste suplimentare să completeze o declaraţie pe propria răspundere că nu au votat la alte secţii. "Acest lucru s-a întâmplat şi în 2009", a mai spus Boureanu.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
16

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
40

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
38

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...