PDL Botosani il someaza pe Ovidiu Portariuc: "Să se oprească din a băga pumnul în gură presei!"

PDL Botosani il someaza pe Ovidiu Portariuc: "Să se oprească din a băga pumnul în gură presei!"
PDL Botoşani protestează împotriva deciziei primarului Ovidiu Portariuc de a limita accesul mass-media şi implicit a locuitorilor municipiului Botoşani, la informaţie.

Aberanta decizie a primarului de a introduce în atribuţiunile de serviciu ale directorilor din subordine interzicerea comunicării publice, nu numai că este o încălcare flagrantă a Constituţiei, a legilor ţării şi a hotărârilor de Consiliu Local, dar este şi o mârşavă manevră de băgare a pumnului în gură, pur comunistă. Iar angajaţilor din Primărie li se pregătesc Contracte de confidenţialitate!

Astfel, presa nu va mai putea comunica opiniei publice decât un singur punct de vedere: cel al Primarului. Acest lucru evident că nu ne poate duce decât la o singură concluzie: că primarul are ceva de ascuns! Ce ascunde, sau ce se pregăteşte să ascundă? Incompetenţa şi-a arătat-o în fiecare zi din cei aproape doi ani de când este în fruntea urbei.

În campania electorală Ovidiu Portariuc vorbea foarte frumos despre transparenţă în administraţie. A criticat vechea conducere a Primăriei şi a acuzat-o tocmai de lipsă de transparenţă şi de afaceri oneroase. Doar că PDL, atât cât a fost majoritar în Consiliul Local, nu a încălcat legea şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor, tăindu-le accesul la informaţie!

Nici o administraţie de după 1989 nu a făcut-o! Primarul Ovidiu Portariuc nu are nici un drept – legal sau moral – să ia această măsură fără precedent! Îl somăm să se oprească din a băga pumnul în gură presei! Îl somăm să respecte legea!

Comunicat de presa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
3

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
68

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
75

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...