PDL a cedat: CNAS va fi coordonata de minister - Ritli Ladislau, propus de UDMR la Sanatate!

PDL a cedat: CNAS va fi coordonata de minister - Ritli Ladislau, propus de UDMR la Sanatate!
UDMR il propune pe Ritli Ladislau in fruntea Ministerului Sanatatii, iar CNAS urmeaza sa fie coordonata de minister, se arata intr-un comunicat al Uniunii, care precizeaza ca s-a ajuns la un acord cu PDL pe aceasta tema.

"Dupa consultarile cu Partidul Democrat-Liberal, membrii coalitiei au ajuns la un consens, si anume, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) sa fie coordonata de Ministerul Sanatatii, pentru ca, in acest fel pot fi realizate cel mai eficient politicile publice in domeniu", anunta UDMR.

Uniunea Democrata Maghiara din Romania i-a multumit ministrului demisionar Cseke Attila, pentru "efortul si munca depusa ca ministru si are convingerea ca reformele initiate de dansul in sistemul sanitar vor fi continuate".

Potrivit unor surse citate de Antena 3, la ora 21:00 va avea loc depunerea juramantului, la Palatul Cotroceni.

Blocaj in Coalitie

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, declarase anterior pentru Ziare.com, ca negocierile din coalitie legate de numele viitorului ministru al Sanatatii se afla in impas, din cauza faptului ca democrat-liberalii nu sunt de acord cu propunerea UDMR ca CNAS sa intre in subordinea ministerului.

Negocieri esuate in Coalitie - PDL si UDMR nu s-au inteles pentru numirea ministrului Sanatatii

Cu toate acestea, premierul Emil Boc a declarat ca nu exista tensiuni in coalitie cu privire la numirea unui nou ministru al Sanatatii, precizand ca acesta va fi desemnat "in timp si la timp".

"Vreau sa zic ca nu exista tensiuni in coalitie cu privire la acest subiect, si in timp si la timp vom avea un nou ministru al Sanatatii", a declarat Emil Boc inaintea sedintei BPN al PDL de miercuri.

Sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
25

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
62

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
293

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...