PD-L ramane fara candidat la Senat in Colegiul 5 Botosani

PD-L ramane fara candidat la Senat in Colegiul 5 Botosani

 PD-L a anuntat trei zile de doliu in memoria lui Paul Ionescu  

Biroul Electoral Judetean a respins cererea inaintata de Partidul Democrat-Liberal, de inlocuire pe listele electorale a lui Paul Ionescu, decedat duminica, cu Radu Turcanu.

BEJ inaintase, ieri, la Biroul Electoral Central lamuriri cu privire la situatia creata dupa decesul democrat-liberalului Paul Ionescu.

Raspunsul sosit de la BEC intareste decizia Biroului Electoral Judetean Botosani, al carui reprezentant a declarat ca legea nu poate fi interpretata, deci PD-L nu poate propune un alt candidat pentru alegerile din 30 noiembrie, in Colegiul 5 Botosani.

PD-L are dreptul sa conteste decizia BEJ in termen de 48 de ore de la anuntare, surse din PD-L anuntand ca se va apela la toate caile, inclusiv la aceasta contestatie, pentru ca electoratul sa aiba ocazia sa isi voteze candidatul PD-L in Colegiul 5 Botosani.

Conform legislatiei actuale, reglementata printr-o ordonanta de urgenta in luna august 2008, un candidat care a decedat inainte de ziua alegerilor nu mai poate fi inlocuit pe listele electorale cu un alt membru al formatiunii de care acesta apartinea.

Paul Ionescu, trecut pe listele PD-L Botosani in vederea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, pentru Colegiul 5 Botosani, a incetat din viata in dupa-amiaza zilei de duminica, 26 octombrie. Ionescu a suferit un infarct, dupa ce participase la o actiune electorala la Curtesti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
21

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
127

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
242

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...