Paza plătită, bugetul prejudiciat: Curtea de Conturi cere socoteală Primăriei Botoșani!

Primăria Botoșani a plătit bani către firma de pază cu care a avut încheiat contract pentru paza anumitor obiective din municipiu, fără a exista documente care să confirme că au fost realizate aceste servicii!

Aceasta este concluzia trasă de inspectorii Curții de Conturi în urma auditului financiar făcut asupra contului anual de execuție pentru exercițiul bugetar 2013.

În anul 2013, municipalitatea a contractat SC Forța Rapidă pentru a efectua serviciul de pază la un număr de 13 obiective, până la data de 30 decembrie 2013.

Potrivit Curții de Conturi, din examinarea documentelor justificative care au stat la baza plăților s-a constatat că nu s-a efectuat predarea-primirea bunurilor din fiecare obiectiv către firma de pază la începutul și la sfârșitul prestației, comisia de monitorizare a fost întocmită la două luni de la începerea serviciului de pază și nu sunt documente legal întocmite care să confirme prestarea serviciului și efectuarea orelor de pază.

Având în vedere toate acestea, cei de la Curtea de Conturi au concluzionat că bugetul municipiului a fost prejudiciat cu suma de 12.896 de lei la care se adaugă folosul nerealizat care urmează a fi stabilit și recuperat de entitatea auditată.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...