Paturi de campanie in spitalele botosanene, din cauza numarului mare de pacienti cu gripa noua!

Paturi de campanie in spitalele botosanene, din cauza numarului mare de pacienti cu gripa noua!
La Spitalul Judetean Mavromati, bolnavii cu gripa porcina stau si in paturi de campanie! Numarul mare de internari la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Mavromati a depasit cu mult capacitatea, apelandu-se chiar si la paturi de campanie pentru a face fata tuturor cazurilor de gripa noua.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Botosani, s-au luat masuri exceptionale in sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Mavromati, astazi fiind 178 de paturi, in urma unor suplimentari de paturi pe sectia de adulti, pe sectia de pediatrie, ramanand doar sectia Dermato-Venerice cu 25 de paturi.

Marti dimineata, erau internati in sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Mavromati 181 de pacienti, ulterior s-au facut alte internari, ajungandu-se la 191 de pacienti. Totodata, in cursul zilei de astazi s-au facut si  externari, numarul de pacienti modificandu-se de la o ora la alta.

Pe langa acele cazuri confirmate cu virusul AH1N1, au fost internati si contactii care prezentau simptomatologie de gripa si care necesitau supraveghere in unitate cu paturi. In contextul anchetei epidemiologice si a simptomatologiei clinice, contactii vor fi declarati ca bolnavi de gripa noua.

"Mentionam ca nu sunt dubluri pe paturi, numarul mai mare de pacienti internati pe numarul mai mic de paturi rezulta din faptul ca o mama si un copil ocupa un singur pat, o mama si doi copii mici ocupa un singur pat. Din paturile suplimentate, cinci sunt paturi de campanie, existand disponibilitatea de a se mai monta inca 20 paturi pe sectia de Boli Dermato-Venerice si inca 10 paturi de campanie in sectia de Boli Infectioase", a declarat Gheorghe Apetroaie, directorul medical al DSP.

Adjunctul Directiei de Sanatate Publica a precizat ca numarul mic de paturi existente pe cele doua sectii de adulti si copii, in total 70 de paturi, a fost insuficient la numarul mare de cazuri care s-au prezentat cu simptomatologii care necesitau inceperea tratamentului sub supraveghere medicale intr-o unitate cu paturi.

"Infuzia de paturi din punct de vedere fizic, dar si o infuzie de materiale anexe actului medical care inseamna: manusi, masti, dezinfectante, seruri, medicamente, alimente, imbracaminte, lenjerie, ajungandu-se la un moment dat la un moment critic in care nu se mai poate face fata solicitarilor existente. Cred ca se impune pentru Spitalul Judetean renegocierea contractului cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pentru suplimentarea fondurilor in aceasta situatie", a conchis Apetroaie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
5

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
6

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
26

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...